Telefoni
29.03.2020 06:45

Deli z drugimi:

Share

Kaj prinašata nova iOS 13.4 in iPadOS 13.4?

Mobilna operacijska sistema iOS 13.4 in iPadOS 13.4 prinašata zvrhan kup novosti.
Mobilna operacijska sistema iOS 13.4 in iPadOS 13.4 prinašata zvrhan kup novosti.

Podjetje Apple nas je prijetno presenetilo z najavo razpoložljivosti mobilnih operacijskih sistemov iOS 13.4 in iPadOS 13.4. Novinca se nedvomno splača namestiti, saj uporabnikom prinašata kar nekaj zanimivih novosti, ki se jih nedvomno splača vsaj preizkusiti. Poleg tega odpravljajo tudi številne varnostne in druge ranljivosti, ki bi jih nepridipravi lahko izkoristili proti vam.

Mobilna operacijska sistema iOS 13.4 in iPadOS 13.4 med drugim prinašata še iCloud Folder Sharing, ki omogoča še enostavnejše deljenje vsebin s prijatelji in znanci. Poleg tega lahko tu določimo pravice dostopa do datotek, pri čemer jih lahko določeni uporabniki le vidijo, drugi pa jo lahko tudi dodajajo, urejajo ali brišejo. Pav tako lahko izberemo, da kom bodo delili našo vsebino, postopek pa je nadvse enostaven, saj zadošča, da jih povabimo preko sistema elektronske pošte.

Mobilna operacijska sistema iOS 13.4 in iPadOS 13.4 podjetja Apple prinašata še devet novih emojev (kričanje v strahu, rog zabave, rolanje z očmi, obraz s paro, zložene roke, gestikuliranje, oseba s prevezano roko, nasmejan obraz s tremi srčki in oseba za računalnikom). Nekaj sprememb pa je doletelo tudi spletno trgovino App Store, saj je sedaj zagotovljena podpora za Universal Purchase. To dejansko pomeni, da lahko sedaj kupimo aplikacije, ki delujejo na napravah iPhone, iPad, iPod touch, Mac in Apple TV. Seveda mora aplikacija to funkcijo dejansko tudi podpirati.

Nova iOS 13.4 in iPadOS 13.4 sta seveda na voljo preko sistema nadgradnje OTA (over-the-air), namestili pa ga bodo lahko vsi uporabniki novejših Applovih mobilnih naprav iPhone, iPad in iPod touch. O razpoložljivosti nadgradnje nas bo obvestila Applova mobilna naprava sama, pred izvedbo nadgradnje pa bo morala biti baterija seveda napolnjena na vsaj 50 odstotkov ali pa naprava priključena na polnilec, sicer posodobitve ne bo mogoče opraviti.


Prijavi napako v članku