Računalništvo, telefonija
19.03.2021 11:29
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj pridobimo s priklopnimi postajami?

Priročnost, funkcionalnost, povezljivost … Zakaj ne bi izkoristili polnega potenciala prenosnih računalnikov, kjerkoli že smo, bodisi doma, v pisarni ali na poti. Olajšajte si delo s priklopnimi postajami.
Izkoristite poln potencial vaših prenosnikov s priklopnimi postajami za boljšo povezljivost.
Izkoristite poln potencial vaših prenosnikov s priklopnimi postajami za boljšo povezljivost.

Ljudje smo vedno v gibanju in nenehno iščemo mobilne rešitve. Ob iznajdbi osebnega računalnika smo že razmišljali, kako bi tedaj ogromno škatlo komponent naredili prenosno. Rodili so se prvi prenosni računalniki, ki so bili prilagojeni izključno za priročnost in produktivnost. Po dveh desetletjih razvoja je podoba sodobnega prenosnega računalnika povsem drugačna. Debelo in robustno ohišje smo zamenjali za tanjše in elegantne oblike, ki pa imajo kar nekaj pomanjkljivosti. Primerjajte starejši prenosni računalnik, ki nabira prah v kotu vašega doma in novejšega. Kaj opazite? Manj USB, video, avdio vhodov? Res je, novejši prenosni računalniki so žrtvovali praktičnost za eleganco. Na pomoč prihaja konjenica – priklopne postaje, ki prenosne računalnike vrnejo na pota stare slave.

Zakaj uporabljati priklopne postaje?

Ker želimo biti mobilni in hkrati produktivni. Najnovejše raziskave napovedujejo, da bo do leta 2022 skoraj 2 milijardi delavcev mobilnih. Vse bolj priljubljeno je delo od doma, ki ima dokazane pozitivne učinke na delavca. Pojavljajo se tudi skupni poslovni prostori, ki jih podjetje lahko najame v različnih mestih ali državah, za tiste delavce, ki so nenehno na poti. Skupni imenovalec mobilnosti in praktičnosti pa so priklopne postaje, ki delavce pričakajo na pisarniških mizah ali pa so že priklopljene na prenosne računalnike.

S priklopno postajo lahko povežemo večje število naprav, po končani uporabi pa se nam ni potrebno mučiti s kabli.
S priklopno postajo lahko povežemo večje število naprav, po končani uporabi pa se nam ni potrebno mučiti s kabli.

Če smo bili včasih pri delu omejeni zaradi moči prenosnih računalnikov, nas sedaj zadržuje praktičnost. Vsak drugi delavec potrebuje dva monitorja za učinkovito delo, Ethernet povezavo za hiter prenos podatkov in več USB vhodov za povezavo različne računalniške periferije. Nihče se ne bo upiral delu na dveh ustrezno velikih zaslonih, s katerima se izognemo obremenjenosti oči. Delo je hitrejše in učinkovitejše na navadni tipkovnici in miški, ki je bolj odzivna od vgrajene trackpad miške na prenosnikih.

Večina prenosnih računalnikov nima več kot dva USB vhoda, kar predstavlja težavo, ko hočemo povezati miško, tipkovnico, tiskalnik in pametni telefon. S priklopno postajo lahko povežemo večje število naprav, po končani uporabi pa se nam ni potrebno mučiti s kabli. Enostavno povežite digitalne kamere, drone in tudi igralne ploščke za igranje iger na poti.

Izberite ustrezno priklopno postajo glede na vaše potrebe

Priljubljenost priklopnih postaj je eksplodirala leta 2014 z razvojem podatkovnih vmesnikov USB-C in Thunderbolt 3, ki v enem vhodu podpirata avdio in video signale ter prenos podatkov, brez  namestitve dodatnih gonilnikov ali programske opreme. Hkrati vmesnika poskrbita za napajanje različnih pametnih naprav, med njimi tudi priklopne postaje, ki so do tega trenutka potrebovala zunanje napajanje. Razlikujeta se predvsem v hitrosti, novejši Thunderbolt 3 je kar 4-krat hitrejši od predhodnika, kar pomeni, da je zmožen istočasno podpirati večje število naprav.

Dobro premislite za kaj potrebujete priklopno postajo. Igranje iger? Uporaba dveh zunanjih monitorjev? Za vse vaše potrebe so poskrbeli pri podjetju Links, ki ima bogat nabor USB-C, USB 3.0 in Thunderbolt 3 priklopnih postaj. Želite razširiti vaš HP prenosnik z dvema monitorjema, ki podpirata 4K ločljivost? Potem je prava izbira za vas priklopna postaja HP G2. Za manj zahtevne uporabnike so dovolj že priključki USB 3.0, ki jih podpira priklopna postaja ICY BOX.

Izbirate lahko med stoječimi priklopnimi postajami in razširitvenimi postajami, ki jih priključite na spodnjo stran vaših prenosnikov. Slednje poleg dodatnih priključkov tudi napajajo vaš prenosni računalnik.

Pri izbiri bodite pozorni na povezljivost vašega računalnika. Računalnik s Thunderbolt 3 vhodom je združljiv s priklopnimi postajami, ki delujejo s tehnologijo USB-C in Thunderbolt 3. Priklopna postaja s Thunderbolt 3 priključkom pa bo delovala samo na računalniku, ki ima ustrezen Thunderbolt 3 vhod.

Bodite produktivni in ostanite povezani s priklopnimi postajami, ki jih lahko najdete na spletni strani links.eu.

Vas zanima več iz te teme?
Priklopne postaje USB vmesnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več