Mrežna oprema
29.11.2022 07:32

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam Synology pripravlja v letu 2023?

Synology je nedavno pripravil dogodek, na katerem je predstavil novosti in nadgradnje, ki jih pripravlja za začetek naslednjega leta.

Prihajajo novi modeli strežnikov NAS z letnico 23, predstavili so novi Wi-Fi 6 usmerjevalnik za domačo rabo, operacijski sistem so dopolnili z novimi lastnostmi, podajajo pa se tudi na področje kamer, saj so predstavili prva dva modela pod svojo blagovno znamko.

Wi-Fi 6 usmerjevalnik WRX560

Novi WRX560, ki ga poganja operacijski sistem SRM 1.3, zagotavlja primerljive funkcije za upravljanje omrežja najvišjega nivoja – kot RT6600ax, a po dostopnejši ceni. WRX560 je mogoče preprosto dodati v “mesh” konfiguracijo ali uporabiti kot samostojno rešitev za domove in delovna mesta. WRX560 je korak pred večino potrošniških usmerjevalnikov in ima nastavljiva vrata WAN/LAN 2,5 GbE za podporo visoko zmogljivih naprav ali super hitrih internetnih paketov.

Novi modeli strežnikov in nadgrajen DSM 7.2

Nadgrajeni modeli strežnikov NAS bodo na trg prišli že v prvi polovici leta 2023. Najprej lahko pričakujemo DS923+, kmalu zatem pa še DS723+. DS923+ predstavlja naslednika modela DS920+ s 4 režami za vgradnjo diskov, procesorjem AMD R1600 in 4GB DDR4 ECC pomnilnikom (razširljiv do 32GB), dvojnim 1G omrežjem z možnostjo nadgradnje na 10G z novo mini kartico E10G22-T1.

Nadgradnjam pa sledi tudi operacijski sistem. Z novo različico DSM 7.2. bo možno uporabljati dolgo zahtevano varnostno funkcijo – kodiranje particij (Volume Encrytion). DSM 7.2. uvaja tudi funkcijo Write Once Read Many, ki bo omogočila zaklepanje mape v skupni rabi za vnaprej določeno časovno obdobje. Novost operacijskega sistema DSM je tudi ta, da bo omogočal izvajanje večkanalne podpore za naprave z več omrežnimi adapterji, ki jih je mogoče združiti, da bi zagotovili boljšo in hitrejšo pretočnost tudi pri kombiniranih hitrostih.

Nadzorne kamere Synology

Kamere IP Synology serije 500, ki bodo na voljo v začetku leta 2023, bodo zagotavljale večjo zmogljivost, varnost in integracijo, pri čemer bodo vse nastavitve kamere upravljane neposredno iz Synologyjeve aplikacije za nadzor Surveillance Station. Zmogljivosti Edge AI, kot je določanje območja zaznavanja nezaželenih dostopov, sprostijo vire snemalnega strežnika, kar omogoča uvedbo dodatnih kamer, ki jih poganja AI. Istočasno namenska obdelava pospeši iskanje oseb in vozil v celotnem območju snemanja. Kamere serije Synology 500 so na voljo v dveh velikostih in imajo senzorje s 5 MP za širokokotno snemanje 16:9, 3K (2880×1620) pri 30 slikah na sekundo. Kamere podpirajo PoE (napajanje prek Ethernet kabla) in so odporne na vremenske vplive (IP67), kar omogoča vsestransko uporabo v notranjosti in na prostem.

Varnostno kopiranje podatkov

Dobro strukturirana strategija varnostnega kopiranja omogoča obnovitev podatkov, ko jih potrebujemo. Pri snovanju je dobro upoštevati pravilo varnostnega kopiranja 3-2-1: imeti moramo vsaj 3 kopije podatkov na vsaj 2 različnih medijih in vsaj eno na oddaljeni lokaciji. Takšne hibridne rešitve so danes pomemben sestavni del mnogih podjetij in Synology sledi temu trendu. S storitvami C2 lastnikom naprav Synology nudi varen način dodatnega varnostnega kopiranja podatkov v oblaku.  Z uvedbo DSM 7 je podjetje razširilo svoj portfelj v oblaku, od preproste varnostne kopije do upravitelja gesel in storitev, kot sta Object Storage in C2 Surveillance. Za naslednje leto pa so napovedali hibridno rešitev Synology Backup Cloud, katere namen je približati izkušnjo lokalne rešitve za varnostno kopiranje Active Backup platformi Synology C2 Backup.

UPS – neprekinjeno napajanje

Za neprekinjeno delovanje naprav je Synology poskrbel tudi z zanesljivim in varnim električnim napajanjem. Tajvanski proizvajalec UPS naprav FSP Group je predstavil vrsto modelov, ki so posebej prilagojeni za delovanje v kombinaciji s strežniki NAS in drugimi napravami Synology. Tako so uporabniki Synologyjevih naprav lahko brez skrbi, da bo, v primeru električnih izpadov, nevarnih električnih porastov in nihanj napetosti, UPS poskrbel za varen izklop ali zaščito priključenih naprav.

Več najdete na www.xenon-forte.si (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Strežniki NAS Synology

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več