Računalništvo, telefonija
09.04.2019 06:22
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesla pametna ura Google Pixel Watch?

Google Pixel Watch naj bi bila na področju pametnih ročnih ur nekaj posebnega.
Google Pixel Watch naj bi bila na področju pametnih ročnih ur nekaj posebnega.

Pametne ročne ure so med uporabniki postale pravi hit. Z njimi si namreč lažje organiziramo dan, sledimo neštetim dogodkom in beležimo svoje aktivnosti. Ker naj bi se povpraševanje po tovrstnih izdelkih kmalu še dodatno povečalo, ne preseneča, da so zanimanje zanje izrazili tudi pri podjetju Google. Na to kaže nedavni patent za pametno ročno uro, ki ga je računalniški gigant predložil ameriškemu patentnemu uradu (U.S. Patent and Trademark Office – USPTO).

Pametna ročna ura Google Pixel Watch naj bi predstavljala neposredno konkurenco pametni uri Apple Watch, pri čemer naj bi bila ta povsem prilagodljiva željam končnega uporabnika. Novost bo temeljila na osnovi mobilnega operacijskega sistema Google Wear OS, saj ponuja vse, kar potrebujemo za vsakodnevna opravila, vključno z zabavo. Preostala strojna oprema novosti bo po vsej verjetnosti obsegala še mobilni procesor Qualcomm Snapdragon Wear 3100, okrogel zaslon s 3-centimetrsko oziroma 1,2-palčno diagonalo in ločljivostjo 360 x 360 slikovnih točk. Zagotovljena bo tudi neposredna povezava z Googlovim digitalnim asistentom.

Podjetje Google bo napredno pametno ročno uro Pixel Watch po vsej verjetnosti javnosti predstavilo že letos, in sicer v okviru oktobrske konference. Novost verjetno ne bo ravno poceni, saj naj bi bilo zanjo v prosti prodaji treba odšteti med preračunanimi 348 in 464 evri. Več o novinki bo znanega v prihodnjih nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku