Računalništvo, telefonija
18.05.2020 13:53
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj nam bo prinesel Microsoftov Surface Duo?

Microsoft Surface Duo bo prinesel kar nekaj zanimivih možnosti!
Microsoft Surface Duo bo prinesel kar nekaj zanimivih možnosti!

Podjetje Microsoft je konec lanskega leta prijetno presenetilo s predstavitvijo nadvse zanimivega pametnega mobilnega telefona, ki ga poganja mobilni operacijski sistem Android. Govorimo o telefonu Surface Duo, pri čemer gre za preklopno napravo, ki za prikaz slik uporablja dva zaslona s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo. Zaslona lahko “obračamo” za do 360 stopinj, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo tako v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona kot tabličnega računalnika ali celo elektronske knjige.

Kot vse kaže je novost praktično že nared za prodajo, saj so zanesenjaki spletnega portala Windows Central razkrili kar nekaj strojnih podrobnosti novosti. Pametni mobilni telefon Microsoft Surface Duo naj bi bil opremljen z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 855, šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim prostorom kapacitete 64 gigabajtov oziroma do 256 gigabajtov (najzmogljivejša različica). Novost naj bi razpolagala z baterijo zmogljivosti 3.460 miliamper ur, ki se bo polnila preko vmesnika USB-C. Kot vse kaže pa je Microsoft žal ne bo opremil z brezžično tehnologijo NFC za brezkontaktno plačevanje.

Ločljivost zaslona naj bi znašala 1.800 x 1.350 slikovnih točk z razmerjem stranic 4 proti 3. Tu bo na voljo še spletna kamera ločljivosti 11 milijonov slikovnih točk, ki naj bi zagotavljala odlične video konference. Več informacij o pametnem mobilnem telefonu Microsoft Surface Duo naj bi bilo znanih kmalu. Kot vse kaže bo novost nared proti koncu letošnjega leta, kar pomeni, da bi lahko že poganjal mobilni operacijski sistem Android 11. Ta bo prilagojen najsodobnejšim tehnologijam. Med njimi najdemo izboljšano podporo za mobilno omrežje 5G, prepogljive zaslone in strojno učenje. Gre za vse lastnosti, ki jih zahtevnejši uporabniki v naslednjih dveh letih pričakujejo od prihajajočih pametnih mobilnih telefonov. Ta bo podpiral tako zaslone z “luknjo” za spletno kamero kot tiste z zarezami, saj je tovrstnih telefonov na trgu še vedno zelo veliko.


Prijavi napako v članku