Tablični računalniki
17.04.2016 23:07
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Jony Ive, applov oblikovalec, predstavil najdražji in unikatni iPad Pro

Tako Apple iPad Air 3 kot iPhone 6c naj bi bila javnosti razkrita marca.
Tako Apple iPad Air 3 kot iPhone 6c naj bi bila javnosti razkrita marca.

V Londonu se bo 28 aprila odvijala zanimiva dražba. Med produkti, ki jih bo mogoče kupiti bo unikatni iPad Pro. Namesto klasičnih barvnih odtenkov, ki so v ponudbi in jih je možno kupiti v katerikoli applovi trgovini, bo omenjeni iPad Pro v svetlo rumeni preobleki. Ocenjena vrednost iPada znaša 15.000 angleških funtov.

Na prvi pogled se zdi, kot da je iPad Pro narejen iz zlata, glede na ceno bi lahko marsikdo tako tudi sklepal. Vendar pa je zadnja stran, tako kot pri ostalih tablicah iPad, narejena iz aluminija. Vse kar loči unikatni iPad Pro od ostalih je tako svetlo rumena barva. Poleg tablice bo kupec prejel tudi Apple Pencil v usnjenem ovitku in tudi posebni ovitek v katerega bo lahko pospravil svoj iPad Pro. Dodatni element, s katerim se bo poudarjala ekskluzivnost, je navedba Limited Edition 1 of 1, ki se nahaja na hrbtni strani. S tem se nakazuje, da gre za unikatno tablico. Na srečo se dražba organizira v dobrodelne namene. Sredstva se bodo namreč uporabila za selitev oblikovalskega muzeja v Londonu imenovanega London Design Museum, ki se seli na drugo lokacijo.

Omenjeni iPad pa ni prvi takšen izdelek, ki so ga pri Applu pripravili za astronomski znesek. Leta 1997 so predstavili posebno serijo računalnikov Macintosh s katero so obeležili 20 obletnico nastanka podjetja Apple. Računalnik je stal takratnih 3.000 ameriških dolarjev. Prodaja ni bila tako uspešna saj so kmalu po tem ceno spustili na 1.950 ameriških dolarjev. Proizvedenih je bilo 12.000 modelov.

Za 5.600 ameriških dolarjev si lahko privoščite 27 palčni Apple 5k iMac Retina v oblikovni izvedbi applovih računalnikov iz 80-tih let. Strojna oprema je enaka običajnim 27 palčnim 5k iMacom vendar pa je ohišje iz takrat običajne vanilijeve barve. Spremenjen je tudi logotip podjetja Apple. Namesto klasičnega vam je na voljo v šestih barvah oziroma podobi, ki jo je Apple uporabljal v tistem obdobju.

Za konec pa mogoče še dve zanimivosti. Leta 2012 sta Jony Ive in Marc Newsom pripravila posebno edicijo slušalk Earpods. Namesto klasične bele plastike je bilo uporabljeno 18 karatno zlato. Končna cena slušalk je znašala 461.000 ameriških dolarjev. Omenjeni znesek je visok vendar pa ne bi zadostoval za Product RED Mac Pro računalnik. Do danes daleč najdražji računalnik, ki se je kadarkoli prodal. Na dražbi je namreč kupec odštel 977.000 ameriških dolarjev. Še dobro, da so zbrana sredstva šla v dobrodelne namene za boj proti Aidsu.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku