Računalništvo, telefonija
02.02.2020 12:54

Deli z drugimi:

Share

Je to najboljša zaščita pred krajo avtomobilskih platišč?

Varnostne kolesne matice podjetja ford naj bi zagotavljale popolno zaščito pred krajo avtomobilskih platišč.
Varnostne kolesne matice podjetja ford naj bi zagotavljale popolno zaščito pred krajo avtomobilskih platišč.

Ne le avtomobili, tudi avtomobilska platišča so zelo pogosta tarča tatov, še posebej v času pred sezono zimskih pnevmatik. Čeprav imajo številni avtomobili varnostne kolesne matice, te za izkušene tatove niso pretrd oreh, saj ti prej ali slej zaobidejo njihov varnostni sistem. To je inženirje avtomobilskega giganta Ford spodbudilo k pripravi posebnih varnostnih kolesnih matic, ki naj bi bile kos tudi najbolj vztrajnim tatovom avtomobilskih platišč.

Varnostne kolesne matice podjetja Ford so namreč natisnjene s pomočjo tridimenzionalnega tiskalnika, za njihov odklep pa poleg ustreznega varnostnega ključa potrebujemo še glas lastnika avtomobila. Ker gre tu za posebej izdelane matice njihovo kopiranje ni mogoče. Poleg tega inženirji pri njihovi izdelavi najprej posnamejo glas lastnika za najmanj eno sekundo, namenska programska oprema pa zvok pretvori v »fizično« obliko, ki je osnova za oblikovanje namenske varnostne matice in posebnega ključa zanjo.

S tem inovativnim pristopom so pri podjetju Ford dokazali, da je tridimenzionalni tisk dejansko prihodnost na področju izdelave avtomobilov. Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj naj bi novi varnostni sistem za avtomobilska platišča zaživel in koliko bo njegova cena.


Prijavi napako v članku