Slika, tv, avdio
Televizorji
21.12.2021 15:13
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je ta OLED televizor upravičil visoka pričakovanja?

Vse več ponudnikov televizorjev oglašuje kinematografsko kvaliteto slike in zvoka določenih televizorjev. Je kaj resnice na temu ali je to samo marketinška poteza za spodbujanje prodaje?
Philips se je odločil za dokaj minimalističen in sodoben videz. Rezultat? Skoraj nič navlake in televizor z »neskončnim« zaslonom.
Philips se je odločil za dokaj minimalističen in sodoben videz. Rezultat? Skoraj nič navlake in televizor z »neskončnim« zaslonom.

V večini primerov je skorajda nemogoče zagotoviti enako kakovost zvoka in slike kinodvorane v naših dnevnih sobah. Zakaj? Ker na to ne vpliva samo zmogljivost televizorja, ampak tudi druge spremenljivke, kot na primer postavitev sobe, postavitev in število kosov pohištva, izolacija in podobno. Tehnologija televizorjev je že napredovala do te mere, da se lahko približamo kinematografski izkušnji, ampak le v idealno oblikovanem prostoru. Vseeno pa lahko tudi v povprečni dnevni sobi pričarate vrhunsko video in avdio izkušnjo.

Če ste odločeni, da želite karseda najboljšo sliko in zvok, potem se osredotočite na OLED televizorje. OLED televizorji se lahko pohvalijo s popolno črno barvo, vrhunskimi koti gledanja, neskončnimi kontrastnimi razmerji, boljšo kakovostjo gibanja slike in manjšo porabo energije v primerjavi z LCD televizorji. Seveda je cena zato nekoliko višja, a tudi tukaj se zaradi vse večje ponudbe in hitrega razvoja razlika zmanjšuje.

Kateri OLED televizor priporočamo?

Nismo iskali največjega televizorja na trgu, saj bi trenutno največji televizor z več kot 300-palčno diagonalo zasedel celo hišo. Nismo iskali zunanje veličine, ampak notranjo. Našli smo jo na spletni strani enaA.com v Philips televizorju 65OLED806.

Kot že sama oznaka razkrije, gre za 65-palčni (165 centimetrov) televizor z OLED zaslonsko ploščo, ki podpira UHD 4K ločljivost do 3840 x 2160 slikovnih točk. Če ste nekoliko omejeni s prostorom, lahko izbirate tudi med dvema manjšima zaslonoma: 48 in 55 palcev. Brez skrbi OLED tehnologija ne izgubi svoje kakovosti pri manjših velikostih.

Philips se je odločil za dokaj minimalističen in sodoben videz. Rezultat? Skoraj nič navlake in televizor z »neskončnim« zaslonom. Okvirji, ki ga obdajajo, so izredno tanki, kar pomeni, da je za gledanje na voljo skoraj vsa površina televizorja. Okvir je tako tanek, da pravzaprav niti ni prostora za klasično postavitev logotipa. Ta se nahaja na izredno tankih nogah in ga ne boste niti opazili.

Ko govorimo o specifikacijah, je Philips šel na vse ali nič. Izpolnili so vse želje uporabnikov in dodali še nekaj funkcij za piko na i. Odličen primer je tehnologija HDR, kjer so zajeti vsi standardi: HDR10+ Adaptive, HDR10+, HDR10, Dolby Vision IQ in Dolby Vision. Lahko bi se ustavili že pri HDR10+ Adapative in bi zadovoljili večino uporabnikov, vendar so šli korak dlje, kar je le dokaz predanosti njihovih inženirjev.

Philips 65OLED806 je poskrbel tudi za gamerje. Dva od štirih vhodov HDMI sta popolnoma združljiva s standardom 2.1, kar pomeni, da podpirata vse pametne funkcije najnovejših Xbox in PlayStation konzol: 4K ločljivost in 120-herčno osvežitev, VRR (dinamično osveževanje), HGiG tonsko preslikavo in podobno. Na teh vhodih je na voljo tudi združljivost s tehnologijo ARC in eARC. Slednja poskrbi za povečanje pasovne širine in hitrosti prenosa podatkov. To vam omogoča, da iz televizorja pošljete zvok višje kakovosti v soundbar zvočnik ali AV sprejemnik.

Poleg tega ima še tri USB vhode, podporo za dvopasovni Wi-Fi, Ethernet priključek, Bluetooth 5.0 in ostale standardne vhode. Z zunanjo povezljivostjo zagotovo ne boste imeli težav. Philipsov procesor P5 z umetno inteligenco poskrbi za vrhunski in realističen prikaz slike. Algoritem globokega učenja z AI obdeluje slike tako, da so podrobnosti in kontrast na slikah prikazano izredno realistično, barve so bogate in dinamične, gibanje pa gladko.

Navdušil vas bo tudi Philipsov 4-stranski Ambilight, ki bo poskrbel, da boste v vsakem trenutku v središču dogajanja. Pametne svetleče diode ob robu televizorja se v realnem času odzivajo na dogajanje na zaslonu. Slike so videti večje in bolj poglobljene, medtem ko je obremenitev oči manjša. Resnično ne gre le za prodajno lastnost, ampak za funkcijo, ki se ji boste težko odrekli.

Za gladko uporabniško izkušnjo skrbi operacijski sistem Android TV™ 10. Prednameščene so že nekatere slovenske aplikacije in tudi najbolj priljubljene platforme za pretakanje vsebin, vključno z Disney+, Youtube, Amazon Prime, Spotify in še več.

Kje ga lahko kupite?

Na spletni strani enaA.com vas čaka akcijska ponudba za Philips televizor 65OLED806. Poleg tega so za vas pripravili še zelo raznoliko ponudbo ostalih Philips televizorjev, od osnovnih pametnih televizorjev do največjih velikanov.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
zasloni enaA.com

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Enaa / Gambit trade d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Enaa / Gambit trade d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.


Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

Normstudio, MEGLENOV NORM, k.d.

Škrilje 77, 1292 Ig, Tel: 064 11 22 91
Se še spomnite časov videorekorderjev in VHS kaset? Zagotovo se spomnite mučnih trenutkov, ko ste trepetali med navijanjem kaset in upali, da so spomini ostali nepokvarjeni. Prav ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več