Računalništvo, telefonija
21.08.2017 09:27
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Je Bing na dobri poti da premaga Google?

Na Microsoftov spletni iskalnik Bing prisega vse več uporabnikov svetovnega spleta!
Na Microsoftov spletni iskalnik Bing prisega vse več uporabnikov svetovnega spleta!

Google ve o vas skoraj več kot vi sami, saj vaše osebne podatke pridobiva iz vseh mogočih virov. Njegov ključni vir podatkov je seveda spletni iskalnik, ki si “zapisuje” prav vse, kar iščete in pregledujete na svetovnem spletu. Dodatne zasebne informacije o vas Google črpa tudi preko spletnega brskalnika Chrome, v katerega ste prijavljeni z Googlovim uporabniškim računom, preko elektronskega odjemalca elektronske pošte Gmail in preko mobilnih naprav. Zaradi tega vse več uporabnikov išče alternative, ki so nekoliko »prijaznejše« do zasebnosti oziroma zbirajo le toliko osebnih podatkov o uporabniki, ki so nujno potrebni za zagotavljanje kakovostnih storitev in kot vse kaže se vse več uporabnikov odloča v korist Microsoftovega spletnega iskalnika Bing, ki postaja iz dneva v dan boljši.

Da spletni iskalnik Microsoft Bing vse bolj pridobiva na priljubljenosti je pokazala tudi raziskava trga, ki je bila opravljena s strani analitskega podjetja comScore. Ta je namreč pokazala, da Bing v Združenih državah Amerike obvladuje že kar 33 odstotni delež, napovedi za rast deleža v prihodnje pa so zelo obetavne. Spletni iskalnik Bing ima veliko privržencev tudi v Tajvanu, saj tam obvladuje dobrih 26 odstotkov tržnega deleža in v Združenem kraljestvu, saj na otoku na spletni iskalnik Bing prisega že okoli 23 odstotkov uporabnikov svetovnega spleta.

Preko Microsoftovega spletnega iskalnika Bing uporabniki vsak mesec opravijo okoli 12 milijard poizvedovanj, največji delež pa gre seveda pripisati uporabnikom na ameriškem trgu. Microsoft z njegovim spletnim iskalnikom trenutno na globalni ravni zaseda le deset odstotni tržni delež, kljub temu pa so poznavalci prepričani, da se bo ta delež v prihodnje močno povečal, saj zaradi uporabnosti vse več uporabnikov svetovnega spleta prisega nanj.


Prijavi napako v članku