Računalništvo, telefonija
14.03.2011 14:35
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Japonci ustvarili telefon v podobi človeka

Japonci ustvarili telefon v podobi človeka
Japonci ustvarili telefon v podobi človeka

Takashi Minato, znanstvenik iz japonskega Advanced Telecommunications Research inštituta v Tokiu, je razkril dizajn mobilnega telefona v človeški obliki. Gre za napravo po imenu Elfoid, ki je prekrita z materialom, ki se lahko primerja z občutkom dotika človeške kože. Po mnenju oblikovalca, bo to sogovornikom omogočilo, da začutijo prisotnost druge osebe tudi med telefonskim pogovorom.

Zvočnik mobilne naprave je vgrajen v glavi, v prsih figurice pa se nahaja LED svetilo, ki ob uporabi mobilnega telefona sveti v modri barvi, v stanju pripravljenosti pa v rdeči. Gre zgolj za prototip, vendar pa je komercialno izvedbo moč pričakovati že v roku nekaj let.

V tem času nameravajo napravi dodati še prepoznavanje glasu in slike. Sodeč po tem, da telefon nima nikakršnih gumbov in je brez zaslona, je za pričakovati da bo vse skupaj pod nadzorom glasu in gest, ki jih bodo zaznavali senzorji in kamere. Ustvarjalci iz podjetja Elfoid menijo, da je njihov prototip telefon prihodnosti, če imajo prav, pa bo pokazal čas.


Prijavi napako v članku