Računalništvo, telefonija
16.09.2013 16:48

Deli z drugimi:

Share

Izvršni direktor Lenova Yang Yuanqing postal član združenja Brookings

Yang Yuanqing, predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo, je postal član svetovalnega odbora prestižne mednarodne raziskovalne organizacije Brookings s sedežem v Washingtonu.
Izvršni direktor Lenova Yang Yuanqing postal član združenja Brookings
Izvršni direktor Lenova Yang Yuanqing postal član združenja Brookings

Svetovalni odbor omenjenega združenja sestavlja skupina mednarodno prepoznanih in cenjenih poslovnežev iz 25 držav ter 5 celin. Vloga omenjenega odbora je v snovanju nasvetov in različnih perspektiv, s katerimi združenje Brookings obravnava najrazličnejše globalne gospodarske, politične, družbene ter kulturne izzive.

“Počaščen sem, da sem član svetovalnega odbora združenja Brookings. Kot resnično globalno podjetje ima Lenovo priložnost in odgovornost, da se aktivno udeležuje programov, ki pomagajo izboljšati družbene, kulturne in gospodarske pogoje okoli sveta. Moja vloga v tej prestižni organizaciji bo pomagala deliti pogled Lenova na svet ter pomagala še izboljšati najpomembnejše iniciative združenja Brookings,” je povedal predsednik uprave in izvršni direktor podjetja Lenovo Yang Yuanqing.

“Yuanqing je pravi globalni vodja, ki je dvignil podjetje Lenovo na sam vrh v svoji industriji. To mu je uspelo z učinkovito globalno strategijo ter sestavo raznolike vodstvene ekipe, ki se je lotila reševanja tehnoloških izzivov na globalnem nivoju,” je dodal predsednik uprave združenja Brookings John Thornton.

Yang Yuanqing je predsedovanje družbe Lenovo znova prevzel leta 2011, od leta 2009 pa je njen izvršni direktor. Pod njegovim vodstvom je podjetje Lenovo postalo največji proizvajalec računalnikov na svetu ter znatno razširilo svojo ponudbo (predvsem na tablice in pametne telefone). Družba Lenovo danes zaposluje okoli 46 tisoč ljudi v več kot 60 državah, skupaj s pridruženimi partnerskimi podjetji v Nemčiji, na Japonskem in v Braziliji pa so njihovi izdelki naprodaj v več kot 160 državah sveta. Yang Yuanqing danes vodi eno najbolj raznolikih vodstvenih ekip, saj za globalno poslovanje skrbi deset vodij sedmih narodnosti, medtem ko vodilnih 100 menedžerjev družbe zastopa kar 17 različnih narodov.

Strobe Talbott, predsednik združenja Brookings, je povedal: “Yuanqing je resnično svetovljan, verjamem, da bo s svojimi bogatimi izkušnjami prispeval vrsto odličnih nasvetov, kako lahko združenje Brookings še izboljša svoje globalne dejavnosti.”

Yang Yuanqing je v svoji karieri prejel že številne prestižne nazive, med drugim “Best CEO” organizacije Barron’s, za “Businessman of the Year” ga je okronal Forbes Asia, postal je tudi zvezda in prejel naziv “Stars of Asia” s strani publikacije BusinessWeek magazine. V domovini so mu podelili prestižna naziva “Chinese Business Leader of the Year” (Fortune China), medij CCTV pa ga je v letih 2004 in 2012 izbral za “Annual Economic Figure”.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku