Programska oprema
28.12.2005 11:42

Deli z drugimi:

Share

Izteka se obdobje podaljšane podpore za strežnik Exchange 5.5


Strežnik Microsoft Exchange Server 5.5 zaključuje svojo pot.

Microsoft sporoča, da se 31. decembra 2005 zaključuje življenjski cikel podpore za sporočilni strežnik Microsoft Exchange Server 5.5, ki je bil predstavljen v začetku leta 1998. Kljub temu, da splošna podpora ne bo več dostopna, bodo imeli uporabniki možnost, da se vključijo v plačljiv in prilagojen program podpore, ki se bo začel januarja 2006. Microsoft vsem strankam in obstoječim uporabnikom nudi različne možnosti za prehod na novejšo različico sporočilnega sistema Microsoft Exchange.

Microsoft je svoje partnerje in stranke obvestil, da se bo 31. decembra 2005 zaključil življenjski cikel podpore za strežnik Microsoft Exchange Server 5.5. Izdelek je bil uradno predstavljen 3. februarja 1998. Microsoft s tem uresničuje že predstavljene načrte, v okviru katerih bo konec tega koledarskega leta zaključil z javno in s tehnično podporo ter predstavljanjem varnostnih posodobitev. Po tem datumu Microsoft ne bo obravnaval klicev na tehnično podporo ali zahtev za podporo preko spleta, poleg tega pa varnostne posodobitve ne bodo več javno dostopne. Uporabnikom bo še 12 mesecev na voljo spletna stran http://support.microsoft.com/lifecycle, kjer bodo našli informacije, s pomočjo katerih bodo lahko odpravili morebitne težave.

Uporabniki, ki potrebujejo dodaten čas za zaključek prehoda s strežnikov Exchange Server 5.5 na novejše različice strežnika, imajo možnost, da se vključijo v plačljiv in prilagojen program podpore, ki se bo začel januarja 2006. Za več informacij o prilagojeni podpori za strežnik Exchange Server 5.5 so strankam na voljo Microsoftovi zaposleni in partnerska podjetja. Podjetja Microsoft.

Za potrebe strank, ki prehoda še niso zaključile ali šele načrtujejo prehod na novejše različice strežnika Microsoft Exchange, je Microsoft pripravil informacije in orodja za načrtovanje in izvajanje prehoda na sporočilni sistem Exchange Server 2003. Spletna stran vključuje virtualne laboratorije, spletne oddaje z navodili, orodja za nameščanje in številne druge vire informacij.


Prijavi napako v članku