Fotoaparati in kamere
11.01.2013 18:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izrazi ustvarjalnost s Canon LEGRIA HF G25

Canon je svojo priznano serijo video kamer LEGRIA obogatil z novim vodilnim modelom za ustvarjalne video zanesenjake – LEGRIA HF G25. Kamera gradi na izjemnih zmogljivostih svoje predhodnice, izjemno priljubljene LEGRIE HF G10, zato ima prvovrstne lastnosti, optimizirane za zagotavljanje vodilne kakovosti videa. Ponuja natančen Canonov širokokotni objektiv, razširjene možnosti ročnega nadzora in izjemne zvočne zmogljivosti v kompaktni in uporabniku prijazni obliki. Zato je idealna in cenovno dostopna izbira za ambiciozne snemalce, ki želijo razvijati svojo ustvarjalno žilico.
Canon LEGRIA HF G25
Canon LEGRIA HF G25

Zahvaljujoč prvovrstnemu in izjemno zmogljivemu sistemu HD Camera LEGRIA HF G25 ponuja osupljive rezultate tudi po profesionalnih standardih. Njeno srce predstavlja tipalo Canon HD CMOS PRO, ki zdaj ponuja za 20 odstotkov izboljšano svetlobno občutljivost glede na svojo predhodnico. Skupaj z največjo zaslonko f/1.8 tipalo zagotavlja izjemne rezultate pri šibki svetlobi in širok dinamični razpon za zajem vzdušja in podrobnosti v sencah, medtem ko preprečuje preosvetlitev v visokokontrastnih razmerah.

30,4 mm širokokotni objektiv HD-video prinaša boljšo kakovost in snemalcem omogoča bolje posneti prizor. Pri snemanju ali pregledovanju v svetlih razmerah protiodbojna struktura objektiva preprečuje odboje svetlobe in bleščanje.

10-kratna optična povečava je izboljšana s Canonovo priznano tehnologijo optične stabilizacije slike, ki deluje proti tresljajem prek celotne goriščnice. Canonova tehnologija Intelligent IS poleg tega zagotavlja, da je vsak posnetek oster, jasen in brez zameglitev. S samodejno izbiro enega izmed štirih načinov stabilizacije Intelligent IS zagotavlja nezamegljene posnetke, ko snemalec bodisi hodi bodisi eksperimentira z makrom bodisi želi približati oddaljeno dogajanje.

Izboljšane zvočne zmogljivosti

Izjemne slikovne zmogljivosti LEGRIE HF G25 dopolnjujejo interni mikrofon, avdio izenačevalnik in Canonova napredna tehnologija Audio Scene Select. Skupaj z visokokakovostnim internim mikrofonom tehnologija ponuja pet različnih načinov, pri katerih so zvočne nastavitve prilagojene različnim prizorom, vključno z zmanjševanjem šumov, glasbo in govorom. Uporabnik lahko izbere najbolj primeren način za trenutni prizor in pusti kameri, da opravi vse ostalo, on pa se osredotoči na snemanje.

Visokokakovostni interni mikrofon zmanjšuje srednje- in nizkofrekvenčni šum, zato tudi tišje zvoke posname s kristalno čistostjo. Zvočni izenačevalnik optimizira zvok glede na zvok, ki ga snemamo, kar je še posebej uporabno pri snemanju žive glasbe ali posameznih glasov. Način Zoom Mic usmeri mikrofon neposredno v subjekt pred kamero, s čimer zagotavlja izboljšano kakovost zvoka pri približevanju bolj oddaljenih subjektov.

Poleg internega mikrofona kamera podpira tudi brezžični mikrofon WM-V1 za dodatno prilagodljivost. Slednji omogoča zajem glasu subjekta v oddaljenosti do 50 m od kamere, brez izgube kakovosti. Brezžični mikrofon lahko uporabljamo kot oddajno-sprejemno enoto, ki snemalcem omogoča praktično postavitev subjekta pred snemanjem.

Profesionalno snemanje v gibanju

Napredne možnosti LEGRIE HF G25 so vgrajene v kompaktno ohišje, ki uporabnikom omogoča snemanje česarkoli in kadarkoli. Oblikovno je kamera zasnovana okoli srca naprave – objektiva. Nova sončna zaslonka s poklopcem nadomešča običajni pokrovček objektiva in nudi boljšo zaščito in hitrejše odpiranje med delom. Upravlja se s stikalom, zato jo je enostavno odpreti in zapreti med dvema snemanjema, poleg tega ni treba s seboj nositi dodatne opreme.


Sprostite svojo ustvarjalnost

Osem prednastavljenih filtrov s kinematografskim učinkom poveča dramatičnost posnetkov, izraža čustva in ustvari stilizirane učinke v sami kameri. Na primer filter Old Movie da posnetku videz starih kinematografskih filmov, medtem ko Vivid okrepi primarne barve za živahnejši videz. Potem, ko izberemo filter, ga lahko natančneje nastavimo glede na ton, barvno globino, kontrast in mehko izostritev, kar uporabniku omogoča določanje sofisticiranih odtenkov v kameri.

Ko je video posnet, mu lahko s funkcijo Touch Decoration dodamo osnovne naslove ali učinke zelene stene. S priloženim peresom lahko na velikem LCD-zaslonu vpišemo besedilo ali v video vstavimo fotografije. Dodatna funkcija Story Creator uporabnike vodi pri načrtovanju, snemanju in deljenju zanimivih zgodb prek videa, brez uporabe postprodukcijskih metod.

Upravljanje snemanja

Obroč na objektivu omogoča natančen nadzor ostrenja med snemanjem, medtem ko lahko nadzornemu gumbu nastavimo upravljanje pomembnih funkcij, kot so zaslonka, hitrost zaklopa in povečanje osvetlitve. Nastavljiva gumba poleg 8,8 cm zaslona LCD omogočata neposreden dostop do izbora dodatnih funkcij, vključno s Face-Only AF, Backlight Correction in Priority WB. 0,61 cm barvno iskalo ponuja 100-odstotno pokritost kadra in ponuja dodatno udobje snemalcem na prostem ali v slabo osvetljenih okoljih.

Dve reži za kartice in prenos snemanja omogočata snemanje filmov na dve pomnilniški kartici hkrati ali preklop snemanja z internih 32 GB pomnilnika na eno kartico, nato pa še na drugo. Videe je za dodatno prilagodljivost mogoče presneti z ene kartice na drugo po opravljenem snemanju.

Delite svoje videe

Souporaba posnetkov, narejenih z LEGRIO HF G25, še nikoli ni bilo enostavnejša. Predpriprava filmov za na splet se opravi v kameri, filme pa se na spletne strani prenese prek računalnika in Canonove programske opreme Easy Web Upload ali neposredno iz kamere s podprtimi brezžičnimi karticami Eye-Fi.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Canon fotoaparati

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

SOFTWAREONE d.o.o.

Šmartinska cesta 53, 1000 Ljubljana, Tel: 05 925 03 00
Naša naloga je enostavna: podjetjem pomagati na poti k digitalni transformaciji. Kot član SoftwareONE, vodilnega globalnega ponudnika celovitih programskih in oblačnih tehnoloških ... Več