Računalništvo, telefonija
16.03.2020 12:43
Posodobljeno 12 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izpad storitve Xbox Live – igralci po vsem svetu ostali brez iger

Izpad storitve Xbox Live - igralci po vsem svetu ostali brez iger
Izpad storitve Xbox Live - igralci po vsem svetu ostali brez iger

Xbox Live trenutno ne deluje, kar pomeni, da so igralci iger po vsem svetu ravno v času koronavirusa in izolacije ostali brez svoje najljubše prostočasne aktivnosti. Tovrstni izpadi spletnih konzolnih storitev so seveda dramatični, kajti velik odstotek teh igralcev nameni igranju iger tudi po več ur na dan. Ta čas se je v zadnjih tednih, zaradi karantene in izolacije ljudi po vsem svetu, verjetno še povečal, kar pa pomeni, da je negativni učinek še toliko večji. Zavedati se je potrebno, da nekomu “izguba” Xboxa pomeni enako kot izguba telefona ali prenehanje delovanja Wi-Fi povezave.

Microsoft Xbox Live statusna stran je bila po pisanju portala Independent deležna izpada, uporabniki oz. igralci pa niso mogli niti preveriti, ali je storitev dejansko “padla”, ali gre zgolj za kratkotrajno težavo. Kakorkoli že, Microsoft je novico potrdil v čivku, več deset tisoč uporabnikov pa se je pritožilo, da ne morejo vstopiti v storitev.

“Trenutno smo v fazi raziskovanja težave in razumemo, da so uporabniki jezni”, so nekako poizkusili pomiriti uporabnike na Xbox podporni spletni strani. Večino izpadov so ugotovili v Veliki Britaniji in ZDA, je pa res, da je razlika v številu izpadov možna zaradi razlik v časovnih pasovih, saj je verjetno največ igralcev v teh časovnih pasovih trenutno na spletu.


Prijavi napako v članku