Industrija
Programska in razvojna orodja
Poslovne rešitve
Programska oprema
20.01.2022 07:59

Deli z drugimi:

Share

Izobraževalne licence SOLIDWORKS za študente

SOLIDWORKS je danes najbolj razširjena 3D CAD programska rešitev v izobraževanju in industriji.

Učenje SOLIDWORKSa študentom in dijakom pomaga, da izstopajo med vrstniki z razvijanjem konstruktorskih in inženirskih veščin, ki jih potrebujejo za uspešno nadaljevanje izobraževanja ali ko je čas za vstop na trg dela.

SOLIDWORKS izobraževalne licence se lahko uporabljajo v srednjih šolah, univerzah ali v visokošolskih ustanovah, ki imajo v učnem programu vsebine, povezane s 3D načrtovanjem. Na voljo so dijakom, študentom in zaposlenim profesorjem na fakultetah, ki uporabljajo programsko opremo za osebno učenje ali akademske namene.

SOLIDWORKS izobraževalne licence študentom in učiteljem ponujajo profesionalno programsko opremo, lokalno podporo in povezavo z množično skupnostjo uporabnikov, ki jim pomaga pri nadaljnjih poklicnih korakih. Gre za zmogljivo, privlačno in priročno programsko opremo, ki študentom omogoča razumevanje realne znanosti, tehnologije, inženiringa, umetnosti in matematike (STEM / STEAM).

SOLIDWORKS za študente uporabljajo v več kot 80 % najboljših svetovnih inženirskih šolah. Program študentom in raziskovalcem omogoča vso potrebno funkcionalnost in enostavnost uporabe za takojšnjo učinkovitost.

S SOLIDWORKS izobraževalnimi licencami imajo učitelji in študenti dostop do istih 3D razvojnih orodij, ki jih uporablja nešteto strokovnjakov s področja inženiringa in načrtovanja po vsem svetu, zato se lahko osredotočijo na tisto, kar je resnično pomembno – spodbujanje novih idej, reševanje problemov, timsko delo in inovacije.

Izobraževalna izdaja vključuje več kot 12 produktov, ki študentom omogočajo ustvarjanje konceptov, izvajanje simulacij, tehnično komunikacijo, vizualizacijo, upravljanje s podatki in pretvorbo idej v odlične modele.

SOLIDWORKS Izobraževalna izdaja vključuje:

 • SOLIDWORKS Premium (3D CAD program)
 • SOLIDWORKS Simulation Premium (ne-linearna FEA orodja)
 • SOLIDWORKS Flow Simulation, Electronics Cooling Module and HVAC module (CFD orodja)
 • SOLIDWORKS Motion (kinematična analiza)
 • SOLIDWORKS Plastics (analiza polnjenja kalupov in kosov)
 • SOLIDWORKS Sustainability (orodja za vpliv na okolje)
 • SOLIDWORKS Electrical Professional (orodja za načrtovanje električnih sistemov)
 • SOLIDWORKS CAM Professional (integriran proces načrtovanja in izdelave)
 • SOLIDWORKS Model Based Definition (definiranje, organiziranje in objavljanje 3D PMI)
 • SOLIDWORKS Visualize Professional, Visualize Boost (razvijanje bogate, foto kakovostne vsebine)
 • MySolidWorks za študente (vir vsebin o SOLIDWORKSu)
 • SOLIDWORKS Composer (orodja za tehnično dokumentacijo)

Dodatna ugodnost je možnost opravljanja več kot 15 SOLIDWORKS certifikatov. S SOLIDWORKS certifikati potencialni delodajalci vedo, da študenti programsko opremo več kot le obvladajo: certificirani študenti so zavezani k doseganju novih ciljev in obvladovanju novih znanj, ki jim bodo dolgoročno koristila.

Licence so za študente in dijake brezplačne. Vsaka institucija, ki izpolnjuje pogoje, lahko študentom zagotovi licence za uporabo izven fakultete ter jim omogoča delo od koder koli.

Na voljo v oblaku ali lokalno

Novost v izobraževalnih licencah je platforma 3DEXPERIENCE®, ki učiteljem in študentom odpira nova obzorja. Kombinacija enostavne uporabe SOLIDWORKS-a z najboljšimi aplikacijami, povezanimi s platformo 3DEXPERIENCE®, učiteljem omogoča, da v svoje učilnice prinesejo najboljše prakse iz industrije. Učitelji lahko povežejo vse svoje najpomembnejše vire v eno enotno, varno platformo ki omogoča virtualne učilnice.

S samo 10-minutno namestitvijo in brez IT-podpore lahko skoraj vsak takoj dostopa do obsežnega področja rešitev, ki so v zadnjih desetletjih revolucionirale svetovne industrijske procese.

3DEXPERIENCE® za izobraževalne ustanove, najnaprednejša programska oprema za inovacije izdelkov in učenja, je na voljo v oblaku ali lokalno v vašem operacijskem okolju.

Obe rešitvi prinašata nove priložnosti učiteljem in študentom, ki želijo izkusiti inženirske prakse vodilnih panog za boljše možnosti zaposlitve v svetovnem gospodarstvu. Platforma, ki zajema obsežne CAD, CAM in CAE zmogljivosti, ponuja zmogljive rešitve za upravljanje skupnega dela in skupnih inovacij. Je modularna, saj jo je mogoče uporabljati v celoti ali kot poseben sestavni del.

Prek intuitivnega spletnega uporabniškega vmesnika lahko učitelji enostavno ustvarijo lokalna ali mednarodna sodelovalna okolja, kot so študentski projekti ali izpiti, in udeležencem dodelijo vloge.

Študenti lahko projekte začnejo v kampusu, nadaljujejo doma in razpravljajo o vprašanjih v spletnih skupnostih.

Platforma zagotavlja, da imajo vedno dostop do najnovejše različice svojega dela.

Za več informacij o rešitvah za izobraževalne ustanove se obrnite na lokalnega zastopnika v Sloveniji, podjetje Solid World d.o.o. iz Radomelj. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
CAD/CAM programska oprema SOLIDWORKS

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Koncern Ena upravlja spletno trgovino in-put.com, kjer najdete pester izbor računalniške in digitalne foto opreme. Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več