Programska oprema
13.07.2006 13:03
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izmenjava video datotek prek spletnih kamer

Logitech, vodilni proizvajalec spletnih kamer, je predstavil sporazume o marketinškem sodelovanju z YouTube, podjetjem za izmenjavo medijskih datotek, ki bo uporabnikom spletnih kamer Logitech QuickCam omogočilo poenostavljeno nalaganje video datotek na največjo spletno stran video posnetkov. Logitech načrtuje vključitev spletnih povezav do strani YouTube v naslednjo različico programske opreme Logitech QuickCam. V zameno bo podjetje YouTube promoviralo Logitech kot svojega uradnega partnerja za spletne kamere.

Logitechove spletne kamere QuickCam, ki so bile že nagrajene, in programska oprema Logitech Video Effects so postale priljubljene med uporabniki spletnih strani za izmenjavo video datotek. Uporabniki Logitechovih spletnih kamer QuickCam so opravili 5 milijonov prenosov dodatkov in likov iz programskega paketa Video Effects, ki vključuje 140 različnih vsebin, ki so na voljo za nalaganje prek spletne strani Logitech.com. Te vsebine so osvežene vsak mesec in dodatno obogatene ob večjih praznikih in dogodkih, kot je npr. letošnje Svetovno nogometno prvenstvo, s čimer izpolnjujejo želje uporabnikov spletne strani YouTube. Vzhajajoče internetne zvezde so dodale animirane dodatke, npr. očala, brke in brado ali celo puščico skozi glavo, da bi s tem obogatile svoje video zapise – mnogi med njimi so na spletu objavili video posnetke, v katerih so se prelevili v tridimenzionalne like (avatarje).

Logitechova nova programska oprema QuickCam, ki je že na voljo, vključuje intuitiven vmesnik, zasnovan na novi ikoni, ki omogoča enostavno spreminjanje nastavitev na kameri, zagon aplikacij za video klic, programske opreme Logitech Video Effects in snemanje video zapisov. Vključen je tudi zavihek za bloganje/izmenjavo/nalaganje podcastov. YouTube omogoča uporabnikom enostavno nalaganje in izmenjavo video datotek prek spletne strani www.YouTube.com in prek ostalih spletnih strani, blogov in e-pošte. Podjetje trenutno beleži več kot 80 milijonov video ogledov ter nalaganje več kot 65.000 novih video datotek prek spletne strani dnevno.


Prijavi napako v članku