Računalništvo, telefonija
12.04.2014 09:07
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemna tablica Xiaomi Mi Pad s kovinskim ohišjem na voljo že maja

Cenovno ugodna Xiaomi Mi Pad se bo lahko postavila ob bok izdelkom vseh vodilnih proizvajalcev tablic.
Cenovno ugodna Xiaomi Mi Pad se bo lahko postavila ob bok izdelkom vseh vodilnih proizvajalcev tablic.

Podjetje Xiaomi Technology je med uporabniki mobilnih naprav zelo priljubljeno, saj izdeluje izjemno zmogljive in kakovostne pametne mobilne telefone in tablične računalnike, ki so za več kot polovico cenejši od konkurenčnih izdelkov. Nič drugače ne bo s tablico Mi Pad, saj bo zanjo v prosti prodaji treba odšteti le preračunanih 145 evrov. Novost bo zlahka prepričala tudi poslovne uporabnike in petičneže, saj bo razpolagala s kakovostnim kovinskim ohišjem.

Strojna oprema tabličnega računalnika Xiaomi Mi Pad ne bo ravno od muh, saj bo opremljena s 7,9-palčnim (20,1-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.280 x 720 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem MediaTek frekvence 1,5 gigahercev in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Na vgrajenem pomnilniku bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat, ta pa bo obogaten z edinstvenim grafičnim vmesnikom MiUi.

Cenovno ugodno in zmogljivo tablico Mi Pad naj bi podjetje Xiaomi ponudilo v prodajo še pred poletjem oziroma v drugi polovici maja. Novost bo sprva seveda naprodaj le na Kitajskem, jeseni pa naj bi izšla celo na evropskem trgu. Čeprav bodo evropski trgovci zanjo po vsej verjetnosti zahtevali okoli 200 evrov, bo ta še vedno občutno cenejša od primerljivih izdelkov vodilnih proizvajalcev.


Prijavi napako v članku