Računalništvo, telefonija
02.05.2020 13:16
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izjemen uspeh za Xbox Game Pass

Storitev Xbox Game Pass za malo denarja nudi veliko!
Storitev Xbox Game Pass za malo denarja nudi veliko!

Konzolne igre so še vedno relativno drage, zato je povpraševanje pod pričakovanji programskih hiš. Microsoft si je že pred časom omislil mesečne naročnine za igre Xbox Game Pass, na podlagi katere uporabniki konzolne igre prenesejo kar preko spleta in jih igrajo na konzolah Xbox One. To vključuje tudi igre, ki so bile pripravljene za precej starejši Xbox 360.

Ljubiteljem igralne konzole Xbox je trenutno na voljo več kot 100 konzolnih iger, za to pa je mesečno treba odšteti le slabih 10 evrov. Zato ne preseneča, da je storitev Xbox Game Pass nadvse priljubljena. Trenutno jo uporablja že več kot 10 milijonov naročnikov, samo v mesecu marcu pa so ti skupno dodali več kot 23 milijonov novih prijateljev. Poleg tega se je povečal tudi čas igranja spletnih iger, in sicer za kar 130 odstotkov. Uporabniki igralnih konzol Xbox igrajo 40 odstotkov več iger, kar 90 odstotkov izmed njih pa iger ne bi preizkusilo brez storitve Xbox Game Pass.

Uporabniki igralnih konzol Xbox, ki so naročeni na storitev Xbox Game Pass, najbolj prisegajo na igre, kot so Forza, Gears of War, Halo, Minecraft, NBA 2K in The Witcher. Na seznamu priljubljenih iger najdemo tudi družinam prijazne, kot so na primer Kingdom Hearts III, Ori and the Will of the Wisps in Sea of Thieves. Igranje konzolnih iger na igralni konzoli Xbox pa pa naj bi postalo še bolj priljubljeno s prihodom storitve “Project xCloud”. Vsa “opravila”, povezana z igranjem konzolnih iger se bodo izvajala v okviru oblačnega strežnika xCloud. To v praksi pomeni, da uporabnik za igranje iger ne bo potreboval zmogljive opreme, ampak le brskalnik ali namensko aplikacijo in ustrezno hitro internetno povezavo. Igralci bodo imeli občutek, kot da igrajo igro, naloženo na napravo, naj bo to pametna televizija, osebni računalnik, tablica ali pametni telefon.


Prijavi napako v članku