Telefoni
09.01.2020 08:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izid Samsunga Galaxy S11/S20 potrjen za 11. februar

Izid Samsunga Galaxy S11/S20 potrjen za 11. februar
Izid Samsunga Galaxy S11/S20 potrjen za 11. februar

Samsung je uradno potrdil, da bo njihov naslednji dogodek Unpacked potekal 11. februarja v San Franciscu. Tam naj bi izšli kar dve novi napravi, in sicer pametni telefon serije Galaxy S in nova Galaxy Fold naprava. Telefon serije S bo imenovan ali S11 ali S20, medtem kot bo Fold po vsej verjetnosti “flip” model, nekaj podobnega kot zadnji Motorolin Razr.

V spodaj priloženem videu sta dva “A-ja” v besedy Galaxy zamenjana s kvadratom in pravokotnikom pod neke vrste prevleko. Špekulacije se nagibajo v smeri, da naj bi pravokotnik nakazoval modul kamere modela S11, medtem ko je kvadratna naprava novi Fold, ko je seveda “zaprt”. Glede na to, da je do dogodka še več kot en mesec, lahko pričakujemo vedno več ugibanj in govoric, upamo pa, da bodo med njimi tudi resnične. Novi model Galaxy S11 bi lahko brez težav poimenovali tudi S20, s čimer bi Samsung lepo sovpadal z letom 2020. Huawei je storil podobno, ko je skočil iz modela P10 na P20 in zdaj na P30. To je samo dodaten dokaz, da lahko podjetja svoje naprave poimenujejo karkoli se jim pač zazdi.

Za zdaj smo lahko precej trdno prepričani, da bo S11 (in S11 Plus) imel izdolbljeno centralno kamero in vsaj štiri zadnje kamere v pravokotni obliki. Poleg tega ostale govorice pravijo, da naj bi bil to Samsungov prvi telefon s hitrostjo osveževanja višjo od 60Hz. S tem bi se pridružil telefonom, kot sta OnePlus 7T in Pixel 4, ki že imata takšen ekran.

Obstaja tudi velika verjetnost, da bo to prvi Samsungov Galaxy S model brez klasičnega vhoda za slušalke. Samsung je trenutno edini od večjih proizvajalcev, ki še vedno uporablja tovrstni vhod za slušalke, kajti vsi ostali so ga že opustili. Kljub vsemu pa je Samsung dotični vhod že prenehal uporabljati pri modelih Note 10 in Note 10 Plus, kar pomeni, da lahko pričakujemo podobno pri modelu S11.

Glede na zadnje objavljene fotografije Galaxyja Fold 2, lahko pričakujemo, da bo nova naprava “flip” model. Samsung si seveda želi, da bi ta naprava požela več zanimanja, kot Fold, katere izid je bil prestavljen, saj so novinarji v testiranje prejeli naprave z napakami. Zanimivo bo pogledati, kaj nam je Samsung pripravil ob izidu dveh novih naprav, čeprav se je dolgo časa govorilo, da naj letošnje leto za Samsung na področju pametnih telefonov ne bi bilo nič posebnega.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku