Igre
01.10.2009 15:26
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izboljšana igra: Fifa 10

Fifa 10
Fifa 10

Igra Fifa 10

predstavlja izboljšave že tako učinkovitega igralnega pogona, z njimi pa postavlja nove standarde verodostojnosti in se še bolj približa popolni simulaciji nogometa. Ustvarjalci igre so se tokrat osredotočili predvsem na želje in ideje najzvestejših privržencev serije, kar nikakor ne čudi, saj so slednji v spletnem načinu predhodnice v manj kot letu dni preigrali neverjetnih 275 milijonov iger. Tako enormna številka ni prinesla le številnih koristnih nasvetov, temveč je obenem dala razvijalcem jasno vedeti, da mora biti nadaljevanje le še mnogo boljše.

Igralci lahko pričakujejo še bolj prefinjen nadzor nad žogo in realistično interakcijo med nogometaši. Napadalci bodo tako bolj premišljeno vtekali v prazen prostor, se izogibali prepovedanemu položaju, pozorni bodo na morebitne podaje, ter nasploh stremeli k večji domiselnosti. Obrambni igralci ne bodo zacementirani na svoji igralni poziciji, temveč bodo skušali ob morebitni napaki soigralca zapolniti izpraznjen prostor in popraviti napako. Pravočasni drseči štarti, tesno pokrivanje igralca in izboljšana logika pri urgentnem izbijanju žoge pa so sestavni deli igre, ki bodo igranje obrambe povzdignili v taktično veščino.

Vodenje igralca je obogateno s tremi inovacijami. Prvi resnični 360-stopinjski sistem preigravanja odpira nove vrzeli v nasprotnikovi obrambi, s povsem novo animacijsko tehnologijo se bodo lahko vešči igralci soočili iz oči v oči z branilcem, ter ga tudi zaobšli, inovativni koncept »Svoboda fizične igre«, pa omogoča bolj pestro in manj predvidljivo borbo za posest žoge.

Fifa 10 prihaja na prodajne police 2. oktobra, dobiti pa jo bo moč za osebne računalnike in prav vse igralne konzole.

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku