Računalništvo, telefonija
15.10.2018 13:01
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Izberite računalnik, ki odgovarja vašim potrebam

Na kaj vse morate biti pozorni pri nakupu prenosnega računalnika..
Izberite računalnik, ki odgovarja vašim potrebam
Izberite računalnik, ki odgovarja vašim potrebam

Povprečen uporabnik prenosnih računalnikov zamenja računalnik na 5 let. Ker je ponudba na trgu velika, proizvajalci pa številni, je lahko nakup prenosnega računalnika precej zahtevna naloga. Novo šolsko leto se je že začelo, bliža pa se tudi začetek študijskega leta oziroma čas, ko se marsikdo odloči za nakup novega računalnika. V nadaljevanju vam bomo predstavili kaj so ključne stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri.

Določite namen uporabe

Prvi kriterij, ki ga morate upoštevati pri nakupu prenosnega računalnika je namen. Glede na vaše želje in potrebe je namreč odvisna zmogljivost, velikost, prostornina diska in vzdržljivost baterije vašega prenosnega računalnika. Če boste računalnik veliko prenašali, priporočamo težo med 1-1,5 kg in 14-inčni monitor, če pa bo računalnik služil domači uporabi, potem mobilnost ni najpomembnejša, zato predlagamo, da se odločite za diagonalo 17,3”. Zelo pomembna je tudi ločljivost zaslona, ki naj bo vsaj FULL HD (1920×1080).

Tip procesorja

Procesor so možgani računalnika in od procesorja bo odvisna zmogljivost računalnika. Pri večino modelih je AMD ali Intel. Za splošno rabo bo zadostoval procesor i3 ali i5, računalniki, ki se bodo uporabljali za igranje igric (gaming) pa potrebujejo boljši procesor (npr. Intel Core i7).

Kapaciteta delovnega pomnilnika
Pri kapaciteti delovnega pomnilnika oziroma RAM-a, je vredno odšteti malo več in izbrati pomnilnik 4 ali celo 8 GB, še posebej, če uporabljate bolj zahtevne programe. Od pomnilnika je namreč odvisno, kako hitro bodo delovali programi. Pomembno je tudi, da izberete računalnik z operacijskim sistemom, po vaši meri – ali fleksibilen in cenovno dostopnejši Windows ali Mac OS X, ki funkcionira na Applovih proizvodih in je namenjen zahtevnejšim uporabnikom.

Pomembna stvar, ki je ne smemo spregledati pri nakupu prenosnega računalnika je ta, da računalnik navadno ne kupujemo le za leto ali dve. Smiselno je odšteti malo več in kupiti boljši računalnik, ki nam bo služil dlje. Investicijo si lahko porazdelimo na daljše časovno obdobje tako, da se odločimo za obročno odplačevanje. V spletni trgovini ECE shop nudijo kupcem energentov ECE (električna energija, zemeljski plin) obročno plačevanje brez obresti in kakršnih koli administrativnih ovir.

Računalnike lahko kupite tukaj

Zakaj se nakup v ECE shopu izplača:

  • možnost obročnega plačevanje na do 24 obrokov na vse izdelke
  • enostavno plačevanje na mesečnih računih za energente
  • bogata ponudba računalnikov, gospodinjskih aparatov, telefonov, TV sprejemnikov idr.
  • brezplačna dostava za vsa naročila
  • ugodne cene
  • KODA ZA POPUST! Izkoristite kodo »RACUNALNISKENOVICE« za popust v vrednosti 20 evrov ob nakupu nad 100 evrov. Koda velja do 31.12.2018.

ECE SHOP
ECE d.o.o.
Vrunčeva 2a, 2000 Celje, Slovenija
Telefon: 080 22 04
https://shop.ece.si/

*Velja za vse kupce v skladu s splošni pogoji ECE shopa. Oglasno sporočilo.


Prijavi napako v članku