Računalništvo, telefonija
23.05.2014 14:12

Deli z drugimi:

Share

Izberite okolju prijazne baterije

..Sony je leta 2005 prvi na svetu izdelal srebrno oksidno baterijo brez živega srebra. Od takrat so razširili svoj nabor baterij brez tega nevarnega onesnaževalca okolja, kot del zapriseženosti odgovorni proizvodnji..
Sonyjeve mikro baterije ne vsebujejo škodljivega živega srebra.
Sonyjeve mikro baterije ne vsebujejo škodljivega živega srebra.

Na mini baterije lahko hitro pozabimo, saj so majhne, poceni in ostajajo skrite znotraj izdelkov. Toda te majhne stvari so nujno potrebne za nas tehnološko podprt življenjski slog.

Ste vedeli da obstaja več vrst baterij v velikosti gumbka? Srebrno oksidne predstavljajo jedro mikro baterij. Priljubljene so za ročne ure, računala, kamere in številne prenosne izdelke. Mini alkalne baterije so cenovno ugodne baterije namenjene napajanju igrač, računal, daljincev in elektronskih termometrov. Zaradi vzdržljivosti in ugodne cene so te baterije najbolj uporabljene v vsakodnevnem življenju. Sonyeve inovacije so poskrbele, da ti dve vrsti baterij ne uporabljata več živega srebra. Sledi še tretja vrsta baterij, ki nikoli ni vsebovala te nevarne snovi – litij magnezijeve baterije. Litijske baterije so idealne za napajanje ključev za avtomobil, ur in za varnostno baterijo v integriranih pomnilniških sistemih. Te zanesljive baterije zdržijo temperature od -30 do +70° C, zaradi česar so primerne za avanturistične aktivnosti in zahtevne delovne pogoje. Cinkove zračne baterije so namenjene slušnim aparatom. Te majhne celice nudijo visoko in stabilno voltažo, kar zagotavlja kristalno čist zvok ter svobodo in udobje v vsakodnevnih aktivnostih. S tem je Sony poskrbel, da imajo uporabnik izbiro vseh vrst mikro baterij brez uporabe živega srebra.

»Sony verjame, da ima veliko vlogo pri grajenju bolj zelenega sveta, zaradi česar smo investirali v inovativne tehnologije, ki pripomorejo okolju in našim uporabnikom,« je povedal generalni medijski menedžer Sony Francije Masaya Morio. »Mini alkalne baterije z 0 % živega srebra so bolj okolju prijazne pri proizvodnji in uporabi brez kompromisov pri delovanju. Izum mini alkalne baterije brez živega srebra tako zaključuje Sonyevo okolju prijazno linijo mikro baterij, ki vključujejo mini alkalne, srebrno oksidne in mini litijske baterije.«

Potencialni vpliv na okolje postane jasen, ko upoštevamo, da Sony proizvede približno 400 milijonov srebrno oksidnih in alkalnih baterij letno, kar zniža porabo živega srebra za kar 470 kilogramov letno. Že samo 1 gram te nevarne snovi kar vsebuje klasična mini baterija, je dovolj za onesnaženje 400 litrov vode. Po celem svetu se širi trend opuščanja uporabe živega srebra. V Evropski Uniji bo prepovedan v vseh mini baterijah od oktobra 2015. Sony pa bo takrat praznoval že kar 10 let brez te substance.

Sonyeve baterije lahko dobite pri njihovem zastopniku in distributerju za Slovenijo Andeco, d. o. o., ki nudi tudi tehnično podporo, servis in svetovanje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANDECO d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANDECO d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logotip podjetja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANDECO d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več