Računalništvo, telefonija
30.09.2015 12:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iz OnePlus na prakso k Samsungu?

Oneplus One
Oneplus One

V tem trenutku še ni znano ali gre pri zadnji objavi soustanovitelja podjetja OnePlus za šalo s ciljem medijske promocije ali resno ponudbo. Carl Pei se je namreč na blogu ponudil, da bi se zaposlil pri Samsungu kot praktikant. Po besedah soustanovitelja OnePlus se želi od podjetja kot je Samsung naučiti kako se poslovanje prilagodi za globalni trg. Na kakšen način so pri Samsungu uspešno povečali proizvodnjo pametnih telefonov na nivo, ki zadostuje globalnemu povpraševanju. Poleg proizvodnje je tu še tudi logistika, ki je povezana s hitro in uspešno distribucijo produktov po različnih državah. Veščine, ki se marsikomu zdijo samoumevne predstavljajo za podjetja velik izziv in to velja predvsem za nova kot je OnePlus.

Carl Pei pa ne želi zgolj koristi od Samsunga ampak ponuja tehnološkemu gigantu iz Južne Koreje tudi uslugo. Tako predlaga, da se lahko izbrani vodstveni kadri v Samsungu tudi udeležijo prakse pri OnePlus. Na ta način bi se lahko naučili kako se vzpostavi pristen stik s potencialnimi kupci, uporablja družbena omrežja in spremlja pritožke in komentarje strank ter jih uspešno vključuje v nadaljni razvoj. Področje na katerem pri Samsungu brez dvoma nujno potrebujejo pomoč.

Poleg ponudbe za podjetje Samsung se je Carl Pei dotaknil tudi lastnih napak, ki so jih v preteklosti storili v podjetju. Pri tem poudarja, da je največji izziv za podjetje OnePlus zagotoviti ustrezno distribucijo, ki bi pametne telefone dovolj hitro dostavila do končnih kupcev.

OnePlus je pred kratkim predstavil nov pametni telefon OnePlus 2 a po prvih kritikah medijev in preizkuševalcev, niso navdušili. K temu je potrebno dodati, da se OnePlus 2 oglašuje kot najboljši pametni telefon za leto 2016.


Prijavi napako v članku