Računalništvo, telefonija
27.08.2015 09:47
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Iz malega hitro zraste veliko

Otvoritev novega središča za razvoj startupov, podelitev nacionalnih CESA nagrad in začetek novega progama ABC pospeševalnika – vse to kaže, da je slovenska startup scena živahna kot še nikoli in da ambiciozne podjetnike čaka obilo priložnosti.
Iz malega hitro zraste veliko
Iz malega hitro zraste veliko

Za ekipo ABC pospeševalnika, ki je svoja vrata odprl marca letos, je izredno uspešen zaključek prvega programa Smart cities. A njihove oči so že uprte v prihodnost in kako tudi ne bi bile, ko pa v sledečih tednih pripravljajo obilo dogodkov.

Prvi izmed teh se bo odvil 11.9., ko bo v BTC City-ju potekala otvoritev startup HUB Acceleration business city. Središče za razvoj, kot ga Slovenija še nima, bo na 2.000 m2 združevalo vse potrebno za podporo inovativnih startupov. Kreativni pisarniški prostori, fleksibilni in fiksni co-working prostori in trgovina prihodnosti so le nekateri izmed prostorov, ki bodo ob desetih odprli svoja vrata radovednim obiskovalcem.

Ta dan bodo v novo odprtih prostorih podelili tudi nacionalne nagrade CESA, ki bodo najbolj perspektivne slovenske startupe uvrstile v končni izbor nagrad za srednjeevropsko regijo. Ta bo potekal oktobra na Dunaju in ponudil vpogled v prihajajoče trende.

To pa še ni vse. Ob otvoritvi novih prostorov bodo potekale tudi predstavitve startupov, ki si želijo udeležiti drugega programa ABC pospeševalnikaSmart Living and Health. Program se začne 9.10., prijave nanj sicer potekajo do 13.9., tisti najbolj zagnani bodo pa bodo že na otvoritvi lahko izvedeli več o programu, ki ga bo predstavila ekipa pospeševalnika. Ob tem se lahko nadejajo tudi nasvetov, kako naprej uspešno razvijati svoje podjetje.

Kaj vse poleg začetnega kapitala, izjemnega okolja, znanja in izkušenj še nudi program si lahko preberete na spletni strani ABC pospeševalnika. Vsekakor je to izjemna priložnost, za vse tiste, ki verjamejo, da s svojo idejo lahko prodrejo na globalni trg. Izgovorov, da v Sloveniji ni prihodnosti za mlada podjetja, ob vsem naštetem resnično več ne more biti, vsaj za tiste, ki si drznejo poskusiti.


Prijavi napako v članku