Računalništvo, telefonija
28.02.2005 07:15

Deli z drugimi:

Share

iTunes na sodišču

Evropska komisija začenja preiskavo o prodajnih cenah internetne storitve iTunes podjetja Apple. Gre za storitev, ki uporabnikom omogoča prenos pesmi na računalnik po določeni ceni. Vse skupaj je precej podobno “peer to peer” programom, le da moramo za določeno datoteko odšteti nekaj drobiža. Kupci so se začeli pritoževati, saj naj bi cene v Veliki Britaniji bile dražje kot v drugih evropskih državah.

Sodišče že preiskuje ali so razlike med cenami v Veliki Britaniji, Franciji ter Nemčiji v skladu z zakoni in posledično ne kršijo cenovne regulative Evropske Unije. Primer se je začel po tem, ko je asociacija za probleme kupcev pisala podjetju, ki se ukvarja s pravičnim trženjem. Kasneje so le-ti primer predali Evropski komisiji, ki je pred kratkim že začela s preiskavo.

V Veliki Britaniji iTunes kupcem za posamezno pesem odšteje 120 evropskih centov, medtem ko znaša cena v Nemčiji ter Franciji samo 99 centov. Kupcem v Veliki Britaniji pa naj bi celo preprečili kupovanje preko iTunes spletnih strani v drugih državah.


Prijavi napako v članku