Računalništvo, telefonija
08.11.2016 12:15

Deli z drugimi:

Share

IT hlajenje strežniškega ohišja

LCU DX IT hlajenje strežniške omare
LCU DX IT hlajenje strežniške omare

Nova hladilna enota Rittal LCU DX IT (Liquid Cooling Unit Direct Expansion) je deljena hladilna enota s tihim delovanjem na osnovi hladilniške tehnologije. Na voljo je v dveh različicah z močjo 3 kW in 6,5 kW. Hladilna enota je odlična za uporabo v majhnih IT okoljih. Enota je na voljo takoj in je primerna za namestitev v TS IT ohišja ali v Rittal Micro Data Center.


Z novo “LCU DX” IT hladilno enoto Rittal ponuja dodatno rešitev za hlajenje do 10 kW TS IT omrežnih ali strežniških ohišij. Predhodni modeli so bili primerni samo za namestitev na streho in so imeli možnost odvajanja toplote v zunanji prostor. Nova LCU DX IT hladilna enota je nameščena pod zunanji kondenzator, ki ne prepušča toplote ali hrupa v sobo s strežniškim ohišjem. S to rešitvijo je Rittal zaključil serijo IT hladilnih enot za nizkonapetostna ohišja. Če potrebujete večjo hladilno moč, Rittal ponuja hladilne enote serije LCP CW ali DX z izhodno močjo do 50 kW na strežniško ohišje.

Vedno popolnoma prilagojeno viru segrevanja

LCU DX rešitve so sestavljene iz notranje enote z EC ventilatorji z nadzorom hitrosti (z brezkrtačnimi DC motorji) za namestitev v notranjost IT ohišja, medtem ko so inverterski kompresorji namenjeni namestitvi na zunanjo stran. Notranja enota je nameščena na strani 800 mm širokega TS IT strežniškega ohišja ali znotraj podatkovnega centra Micro Data Center. Hlajenje omogoča klasični pretok zraka od spredaj proti zadnjemu delu v 19” ohišjih: hladen zrak je usmerjen proti sprednjemu delu komponent in ga ventilator sesa proti zadnjemu delu ohišja. Segret zrak je usmerjen proti toplotnemu izmenjevalcu, kjer se ponovno ohladi.

Z uporabo inverterskega kompresorja je temperatura hladnega zraka konstantna z zelo malo odstopanja (okoli dva Kelvina). Prednost: konstantno delovanje hladilne enote z nizkimi izgubami toplote znotraj ohišja zmanjša porabo energije za hlajenje in s tem stroške vzdrževanja IT infrastrukture. Administrator s pomočjo nadzornega sistema na IT ohišju enostavno nastavi mejno vrednost temperature v ohišju.

Nova LCU DX IT hladilna enota je na voljo v dveh različicah z močjo 3 in 6,5 kW – tudi kot pomožna enota. Ta rešitev, ki ima popolnoma varno zasnovo, ima dve zunanji enoti in eno notranjo. Notranja enota vsebuje toplotni izmenjevalec z dvema hladilnima tokokrogoma, dvema napajalnikoma in dvema ločenima sistemoma za upravljanje. Samodejno zaznavanje napak in neprekinjeno delovanje poveča varnost v IT ohišjih, ki morajo delovati ves čas. V primeru kakršnekoli napake, se informacije o napaki samodejno posredujejo v nadzorni sistem Rittal CMC III.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RITTAL d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RITTAL d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Rittal logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RITTAL d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku