Življenjski slog
27.05.2021 13:09
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

iRobot – platforma za prihodnost robotike

Robotski sesalniki so eden najbolj briljantnih primerov naprav pametnega doma. Medtem ko se druge pametne naprave šele uveljavljajo, so pametni roboti že del našega vsakdanjika.
Robotski sesalniki Roomba i3/i3+ vas bodo osvobodili bremena čistega in urejenega doma.
Robotski sesalniki Roomba i3/i3+ vas bodo osvobodili bremena čistega in urejenega doma.

Le kdo ne bi raje dodelil čistilne naloge nekomu drugemu, kot pa se opravil lotil sam. Prav zaradi tega je bil robotskim sesalnikom uspeh tako rekoč usojen. Njihova pot je bila dolga, a po zaslugi največjega proizvajalca iRobot je razvoj pametnih robotov eksplodiral. Roboti se izboljšujejo, zdržijo dlje in so hitrejši ter pametnejši. Medtem ko vi delate kaj drugega, robotski sesalniki in pomivalci skrbijo za brezhibnost vašega doma. Sesanje in pomivanje nista najtežji opravili, toda če imate možnost izogniti se nehvaležnim opravilom – zakaj bi sploh oklevali?

Sijoča tla je užitek gledati, vendar vas čez nekaj dni čaka občutek razočaranja in obupanosti, ko vas neizogibno ponovno čaka dan za čiščenje. Namesto celodnevnega čiščenja enkrat ali dvakrat tedensko robotski sesalnik vsak dan ali celo večkrat na dan vestno opravi svoje dolžnosti. Robotski sesalniki iRobot vas bodo osvobodili bremena čistega in urejenega doma.

Čudežni recept za čist in urejen dom

Izbirate lahko med številnimi robotskimi sesalniki, vendar so iRobot Romba zlati standard že od njihove prvotne predstavitve davnega leta 2002. Imajo še vedno isti dve nalogi: dobro očistiti in se ne zatakniti. Dobili pa so še tretjo zadolžitev – vrniti se domov, ko končajo s čiščenjem. Na splošno je dober robotski sesalnik takšen, ki ga niti ne opazite. Morate imeti občutek, da so vaša tla čudežno vedno čista in sijoča.

i3 _Cool_Photo_InSitu_AllergenLockBags_Overlay_1000x1000

iRobot Roomba i3 in i3+ spadata ravno na sredino njihove bogate zbirke robotov. Obe različici sta skoraj identični, ločita se le po Clean Base® polnilni postaji s samodejnim praznjenjem. Opremljena sta z vrhunskim tristopenjskim sistemom čiščenja in imata 10-krat večjo sesalno moč kot osnovni modeli. Droben prah, trdovratna umazanija, dlake hišnih ljubljenčkov, nič ne uide pametnemu robotskemu pomočniku. Na čiščenje lahko pozabite za več mesecev, saj sesalnik vso umazanijo shrani v vrečko AllergenLock, ki s 4 sloji ujame vse alergene in 99 % cvetnega prahu in plesni.

S pomočjo senzorjev lahko roboti preučijo celotni tloris vašega doma in s pomočjo posebne krtače za robove metodično očistijo vsak kotiček. S čiščenjem v urejenih vrstah je i3/i3+ učinkovitejši in veliko manj verjetno je, da vam bo stal na poti. Z vsakim polnjenjem bo Roomba čistila do 75 minut, s posebno funkcijo pa se bo samodejno vrnila na polnilno postajo. Po krajšem dremežu se bo vrnila na isto mesto, kjer je končala s sesanjem.

Kje pa se skrivajo pametne funkcije robotov?

Podjetje iRobot je razvilo prav posebno tehnologijo iRobot Genius™, ki med samim čiščenjem zbira podatke o vašem domu in ustvari podroben zemljevid, ki ga lahko tudi vidite v aplikaciji iRobot Home. V aplikaciji je kopica funkcij za avtomatizacijo sesanja in pomivanja. Omogoča vam, da nastavite začetke čiščenja, pošljete sesalnik nazaj na polnilno postajo, pripravite urnike čiščenja, si ogledate zgodovino in še mnogo drugih. Pametne robotske sesalnike lahko nadzorujete tudi z digitalnimi asistenti Alexa in Google Assistant. Na voljo pa so tudi klasični gumbi, ki omogočajo uporabo brez internetne povezave.

Dvojna moč, dvojna učinkovitost

Kaj je boljše od neumornega robotskega pomočnika? Dva neumorna pomočnika. S tehnologijo Imprint® Link lahko združite moč robotskega sesalnika Roomba i3/i3+ in robotskega pomivalca tal Braava Jet m6. Po končanem sesanju Roomba svojemu prijatelju sporoči, da je vaš dom pripravljen za pomivanje.

Robotski pomivalec z natančnim razpršilnikom Jet odstrani vso umazanijo in lepljive madeže brez pršenja po pohištvu, preprogah ali stenah. Preprosto namestite krpo za suho ali mokro pomivanje, za vse ostalo poskrbi Braava Jet. Krpa za suho čiščenje z elektrostatičnimi vlakni pobere smeti, prah in dlake hišnih ljubljenčkov. Robotski pomivalec uporablja navigacijo iAdapt 3.0 s tehnologijo vSLAM in pametno analizo prostorov Imprint® Smart, s katerimi ustvari zemljevid doma, uporabniku omogoči izbiranje prostorov, ki potrebujejo robotski dotik ter tudi nastavitev poljubnih urnikov.

S svojo kvadratno obliko brez težav počisti tudi po kotih in po nedosegljivih kotičkih pod pohištvom. Tako kot z robotskim sesalnikom Roomba lahko tudi s pomivalcem upravljate preko namenske iRobot aplikacije ali pa z zvočnimi ukazi preko digitalnih asistentov.

Več o robotskih sesalnikih Roomba in pomivalcih tal Braava na spletni strani irobot.si.

Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več