Telefoni
24.09.2021 08:00
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kako in kje najhitreje do novih pametnih telefonov iPhone 13?

Predstavitev novih Apple izdelkov je vedno velik dogodek, ki ga nestrpno pričakuje skoraj vsak uporabnik po svetu. Letošnji vrhunec mobilne telefonije se je odvijal 14. septembra, ko je Apple predstavil nove pametne telefone iPhone 13.
Novi iPhone 13 telefoni bodo v Sloveniji na voljo 24. septembra v trgovinah iSTYLE.
Novi iPhone 13 telefoni bodo v Sloveniji na voljo 24. septembra v trgovinah iSTYLE.

Tudi uporabniki, ki ne uporabljajo Apple izdelkov, vsako leto z zanimanjem spremljajo, kaj so zakuhali pri največjem tehnološkem podjetju. In kot kaže, je letošnji iPhone 13 eden najbolj impresivnih in vsestranskih telefonov v zgodovini podjetja. Zanimanja je veliko, kar pomeni, da nekje po svetu uporabniki že tekmujejo za laskavi naslov prvega lastnika enega izmed štirih novih iPhone telefonov. Čakalne vrste se bodo vile več kilometrov in nekatere čaka večdnevna muka. Kaj pa v Sloveniji? Tudi pri nas velja pravilo »kdor prej pride, prej melje«? Če boste upoštevali naš nasvet, se lahko izognete noriji in čakalnim vrstam in enostavno pridete do svojega iPhone 13.

Torej, kako lahko slovenski uporabnik kupi novi iPhone 13? Uradni izid novih iPhone telefonov je danes, 24. septembra, a običajno pravilo za slovenski trg je, da novi izdelki pridejo z nekaj dnevno ali tedensko zamudo. Ni razloga za paniko, saj lahko novi Apple telefon kupite že danes. Kje? Digitalen nakup lahko opravite na spletni strani Applovega premijskega prodajalca www.istyle.si. Če pa si želite iPhone še danes prijeti v roke (kar nas ne bi presenetilo), pa lahko skočite v eno izmed iSTYLE fizičnih trgovin v Ljubljani.

Izid novih iPhonov spremljata še nova tablična računalnika iPad 9 in iPad mini. Proti koncu jeseni pa se bo prodajna polica obogatila še z novo pametno uro Apple Watch Series 7.

iPhone-13-Pro-Max-mini

Štirje novi iPhone modeli, katerega izbrati?

Apple vam je tokrat zelo otežil izbiro, saj so na voljo kar 4 različice v različnih konfiguracijah in barvah: iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max. Imena že sama po sebi povejo, da gre za linijo od osnovnega modela, mini različice pa vse do krovnega modela z vsemi tehnološkimi čudesi trenutno na voljo.

Novi modeli povsem zasenčijo svojega predhodnika iPhone 12. Medtem ko bodo funkcije poznane dosedanjim uporabnikom, bodo le-te delovale na boljšem procesorju in večjim ter kakovostnejšim zaslonom. Občutno so podaljšali tudi življenjsko dobo baterije, za mnoge največja pomanjkljivost Apple telefonov, in nekako izboljšali že tako vrhunske kamere.

iPhone 13 in iPhone 13 Pro imata edinstven in prepoznaven dizajn, uporabnike pa bo razveselilo dejstvo, da bo njihova nova naprava opremljena s trenutno najnaprednejšim sistemom z dvojno kamero. Z novo širokokotno kamero se boste počutili kot profesionalen fotograf. Pri vsaki fotografiji in posnetku vam bo pomagala umetna inteligenca, ki bo obenem poskrbela za jasno sliko tudi pri šibki svetlobi. Za posebne trenutke pa bo na voljo tudi Ultra Wide kamera. Vse to se bo odvijalo na prenovljenem zaslonu z vrhunsko barvno natančnostjo Super Retina XDR, ki obenem podpira tehnologijo ProMotion.

Težko je najti napako pri novih telefonih iPhone, saj je Apple z različnimi modeli pokril vsa področja. Potrebujete manjši zaslon, a z vsemi Applovimi dobrotami? Potem priporočamo iPhone 13 in iPhone 13 mini. Si želite 120-herčni zaslon in sistem treh glavnih 12 MP kamer, ki zasijejo tudi v šibki svetlobi? Potem izberite iPhone 13 Pro. Za multimedijsko izkušnjo na največjem 6,7-palčnem Super Retina XDR zaslonu pa boste potrebovali iPhone 13 Pro Max. Ne smemo pa pozabiti na edinstven način snemanja Cinematic Mode, s katerim boste lahko simulirali kinematografsko izkušnjo, ne da bi vstopili v kinematografske dvorane.

Najmočnejši procesor in grafično jedro na trgu

Vsi modeli iPhone 13 podpirajo novo 5G omrežje in so opremljeni z najmočnejšim procesorjem A15 Bionic, ki je po besedah Appla za 50 % hitrejši od najbližjega konkurenta. A15 procesor je zaslužen tudi za 30 % hitrejšo grafično jedro kot pri drugih napravah na trgu. Kakšna je pa cena za vso to moč in vsestranskost?

  • iPhone 13 mini (128 GB) 857 €
  • iPhone 13 (128 GB) 962,99 €
  • iPhone 13 Pro (128 GB) 1234 €
  • iPhone 13 Pro Max (128 GB) 1341 €
  • iPad 9 (Wi-Fi 64 GB) 426 €
  • iPad mini (Wi-Fi 64 GB) 608 €

Imate doma popolnoma delujoč iPhone 12 ali Applovo tablico? S starimi Apple napravami lahko v fizični in spletni trgovini iSTYLE dodatno prihranite po zaslugi njihovega programa Staro za novo. Lahko pa se odločite tudi za financiranje do 48 obrokov brez zamudnega obiska banke.

Več o novih telefonih iPhone 13 na spletni strani www.istyle.si/iphone.

Vas zanima več iz te teme?
iPhone 13

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več