Telefoni
26.10.2019 13:44

Deli z drugimi:

Share

iPhone 12 bo menda povsem drugačen kot različica 11

Govorice namigujejo, da pri Appleu že pripravljajo novi model iPhone serije 12. Pričakujemo lahko, da bo nova različica precej nadgrajena verzija trenutnega iPhonea 11. Neimenovani vir še razkriva, da Apple preizkuša nov videz zavihka (notch).
iPhone 12 bo menda povsem drugačen kot različica 11
iPhone 12 bo menda povsem drugačen kot različica 11

Apple je nedavno predstavil serijo iPhone 11, ki vključuje iPhone 11, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max. Od vseh treh omenjenih naj bi se iPhone 11 v Indiji prodajal kot vroče žemljice, kar je očitno posledica konkurenčne cene.

Kmalu po predstavitvi serije iPhone 11 septembra letos se je pojavilo več govoric in ugibanj o podrobnostih nove iPhone generacije, ki bo verjetno (če se Apple odloči za nadaljevanje poimenovanja) postal iPhone 12. Neimenovani vir zdaj razkriva nekaj podrobnosti o zasnovi prihajajočega iPhonea 12, ki naj bi bil naslednik že priljubljenega iPhonea 11.

Priljubljeni Ben Geskin trdi, da ve o podrobnostih novega iPhone 12 več kot navadni smrtniki. Pri tokratnem novem modelu naj bi se vse vrtelo okoli oblike telefona. Geskin namiguje, da Apple trenutno preizkuša več modelov zavihkov (notch) za prihajajočo serijo telefonov iPhone 12. Z drugimi besedami, obstaja velika verjetnost, da iPhone 12 morda ne bo videti kot iPhone 11, ki je opremljen z izzivalno širokim zavihkom podobno kot serija iPhone X in vključuje dvojno kamero na zadnji strani. Če bi sledili politiki izdaje modelov v preteklosti, bi tudi serijo 12 ločili na tri modele, iPhone 12, iPhone 12 Pro in iPhone 12 Pro Max. Imena telefonov nove generacije sicer še niso potrjena.

Geskin še razkriva, da Apple razmišlja o različnih oblikah zavihkov; nekateri naj bi bili majhni, drugi široki in naj bi se povsem prilegali zgornjemu okvirju naprave. V tem trenutku še ni jasno, za kaj se bodo odločili. “Odločitev za Google Pixel 4 s širokim zavihkom morda ne bi bila najpametnejša, saj so Googla zaradi tega že močno kritizirali,” je komentiral Geskin. Poleg nekaterih oblikovnih sprememb bo prihajajočo serijo odlikovala tudi nastavitev Face ID.

Novi iPhone naj bi imel tudi precej širše antenske linije na zadnji strani, kar bo pomagalo v primeru tehnologije 5G. Proizvajalec naj bi se pri tem izogibal plastiki, nadomestil pa jo bo s steklom, keramiko ali safirno strukturo. Prvi telefon tehnologije 5G naj bi Apple predstavil prihodnje leto, v Indiji, zibelki novosti na področju pametnih telefonov, pa bodo morali na takšne dobrote še malce počakati, saj za uvedbo menda nimajo ustrezne infrastrukture.

iPhone 12 naj ne bi imel, podobno kot iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, LCD zaslona z OLED ploščo s hitrostjo osveževanja 120 Hz. Kar zadeva kamere, predvidevajo, da bo Apple iPhone 12 obdržal kvadratno postavitev, podobno kot pri seriji iPhone 11. iPhone 12 naj bi ponujal tri kamere na zadnji strani, za razliko od modela iPhone 11, ki vključuje samo dve. Pri fotografiranju si lahko uporabniki obetajo še dodatno povečavo.

Kot vedno bomo za uradne podatke o prihajajočem modelu pametnega telefona morali počakati na proizvajalca. Kot je znano že iz preteklosti, naj bi novi model predstavili septembra 2020.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku