Fotoaparati in kamere
Varnost
26.05.2022 11:28
Posodobljeno 16 ur nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IP kamere, ustvarjene za uporabnika

Kamere tudi v naših domovih vse bolj postajajo del obvezne opreme. So nevpadljive, njihove cene so več kot sprejemljive, izjemno so uporabne, hkrati pa jih odlikuje tudi enostavnost upravljanja.
IP kamera EZVIZ CS-TY1
IP kamera EZVIZ CS-TY1

Kolikokrat ste se že zalotili, da ste želeli pogledati, ali je doma vse tako kot mora biti, a niste imeli možnosti? Takrat ste verjetno pomislili, kako priročno bi bilo imeti nameščeno kamero. Vprašanje, s katerim si vsakdo beli glavo, je, kako se zadeve sploh lotiti in kaj sploh potrebujem?

Imejte doma vse pod nadzorom – tudi ko vas ni

Ne izgubljajte se v poplavi ponudbe nadzornih kamer za dom. Če želite enostavno rešitev z uporabniško izpiljeno namestitvijo in upravljanjem, so kamere podjetja EZVIZ tisto, kar iščete. Imajo prijazen vmesnik za upravljanje, pa tudi sama namestitev in vzpostavitev delovanja sta dovršeni in enostavni. Kamere preprosto povežete z domačim Wi-Fi omrežjem in že so nared za uporabo.

Notranje kamere …

Notranja IP kamera EZVIZ CS-TY1 za video nadzor omogoča vrtenje za 360 stopinj in spreminjanje nagiba kamere preko aplikacije (mobilne ali za računalnik), ki je na voljo brezplačno tako za telefone z operacijskim sistemom Android kot iOS. Kamera se lahko pohvali z 2 MP sliko in s širokim vidnim kotom (H75°, V45°, D85°). Tudi v temi se odreže več kot odlično, saj ponuja nočno snemanje z IR dosegom do 10 metrov, kar je za domačo rabo več kot dovolj. Napaja se preko USB priključka. Omogoča tudi snemanje na micro SD kartico velikosti do 256 GB. Do posnetkov lahko prav tako dostopate preko mobilne aplikacije.

Kamera ima vgrajen tako mikrofon kot zvočnik za dvosmerno komunikacijo. Prestrašili boste lahko nepridiprava ali pozdravili šolarja, ko se bo vrnil domov. Prav tako lahko kamero uporabite kot varuško, tako da iz drugega prostora v stanovanju pogledate, ali je z malčkom v sobi vse v najlepšem redu. Kamera zaznava tudi gibanje, mu sledi in vas preko aplikacije nanj opozori.

Njena sestra, IP kamera EZVIZ CS-C6W, si z zgoraj opisano kamero deli skoraj vse lastnosti, je pa z nadgrajenimi funkcijami namenjena tistim, ki želijo nekaj več. Predvsem bo slika, ki vam jo bo prikazovala, še bolj jasna, saj boste zaradi ločljivosti 4 MP lahko opazovali vsak detajl. Tudi vidni kot je večji (H83°, V57°, D104°). Okoli osi se lahko obrača za 360 stopinj, prav tako samodejno zaznava gibanje, mu sledi in ga približa, kar ji omogoča digitalni zoom. Njena posebnost je zaklop za zasebnost (Privacy shutter), ki ga lahko vključite medtem, ko kamera ni v načinu pregledovanja.

IP kamera EZVIZ CS-C6W

… in kamere za zunanjo uporabo

Podjetje EZVIZ vas bo razvajalo in poskrbelo za varnost, tudi če iščete primerno kamero za zunanjo uporabo. Mislili so na vse.

Najprej je tu IP kamera EZVIZ CS-C3N. Ima 2 MP senzor in širok vidni kot (H104°, D125°). Omogoča snemanje na Micro SD kartico do 256 GB in dostop do posnetkov preko aplikacije. Vgrajeno ima zaznavanje oseb s pomočjo umetne inteligence, napaja pa se s priloženim napajalnikom.

IP Kamera EZVIZ CS-C3N ponuja tri načine nočnega snemanja z razdaljo snemanja do 30 metrov:

  • Color Night Vision način (barvna slika, ves čas gorita dve svetilki),
  • Black-and-White način (črno/bela slika, ves čas delujeta dve IR LED),
  • Smart Night Vision način (črno/bela slika; ko kamera zazna gibanje, se vklopita svetilki in sliko preklopi v barvno).

Potem pa je tu še ena zunanja brezžična IP kamera, EZVIZ CS-BC1C. Ponaša se z 2 MP senzorjem in s širokim vidnim kotom (H107°, D125°). Njena posebnost je, da vgrajena baterija kapacitete 7800mAh poskrbi za delovanje kamere do 210 dni z enim polnjenjem. Kamera omogoča snemanje na vgrajen eMMC pomnilnik kapacitete 32GB in dostop do posnetkov preko mobilne aplikacije.

Delovanje na baterije pomeni povsem prosto izbiro lokacije namestitve kamere. Poleg tega vam magnetni nosilec omogoča enostavno namestitev na katero koli kovinsko površino. Vgrajena PIR senzor in algoritem za zaznavanje oseb poskrbita, da kamera loči osebe od drugih premikajočih se predmetov. Podprt je dvosmerni pogovor, območje alarma pa je prilagodljivo. Opremljena je z dvema vgrajenima svetilkama, zato živo barvno sliko lahko prikaže tudi v trdi temi.

Več najdete na www.techtrade.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
video kamere brezžične kamere Kamere

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TechTrade Trzin
Za več informacij so vam na voljo pri TechTrade Trzin
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TechTrade Trzin? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več