Računalništvo, telefonija
11.09.2018 15:46

Deli z drugimi:

Share

IoT rešitev navdušila udeležence

S pomočjo slovenske rešitve je organizator z beleženjem akreditacij pridobil poglobljeno analizo o aktivnosti udeležencev na dogodku.
IoT rešitev navdušila udeležence
IoT rešitev navdušila udeležence

Tridnevno konferenco ChannelCon 2018, ki je potekala med 31. julijem in 2. avgustom v Washingtonu, vsako leto za svoje člane organizira vodilno svetovno tehnološko združenje CompTIA. Konferenca je privabila 1.625 udeležencev iz različnih tehnoloških podjetij iz vseh koncev sveta. Letos so dogodek nadgradili s slovensko inovacijo EventID podjetja ID.Conference, ki organizatorju pomaga pri registraciji in akreditiranju udeležencev z uporabo orodij za radiofrekvenčno identifikacijo (RFID).

Predavanja so potekala v več dvoranah, pred katerimi so bila postavljena stojala RFID UHF ((angl. ultra-high frequency). Ta so v realnem času spremljala akreditacije udeležencev, opremljenih z antenami RFID, in zbirala podatke o njihovih prehodih v in iz dvoran ter jih shranjevala v oblaku.

ID.Conference pomaga organizatorju pri registraciji, prijavi, akreditiranju in spremljanju prisotnosti udeležencev z uporabo orodij za beleženje prehodov.


Vsak udeleženec je na prijavnico za konferenco zapisal svoje podatke, npr. ime podjetja, funkcijo v podjetju, naslov in drugo. V vsakem trenutku je bilo torej mogoče vedeti, koliko in kakšen profil udeležencev je bil v določeni dvorani. Vzporedno je potekalo pet različnih predavanj. S pridobljenimi podatki, na primer z analizo profila udeležencev posameznega predavanja, je imel organizator konference poglobljen vpogled v dogajanje na konferenci in je na tej osnovi lahko začrtal smernice za nadgradnjo prihodnje konference.

Z rešitvijo EventID lahko organizator podatke obdela na številne načine glede na svoj interes. Z analizo konference ChannelCon 2018 so organizatorji prišli med drugimi tudi do informacij:

  • katere teme predavanj so bile obiskovalcem iz določene stroke najbolj zanimive;
  • kdaj na dogodku nastopi osrednji termin in v katerem časovnem intervalu je bilo na predavanjih največ udeležencev;
  • ali so udeleženci poslušali svoji stroki sorodne teme ali so jih bolj zanimala predavanja, ki niso nujno povezana z njihovo specializacijo.

Rešitev EventID je v Sloveniji na voljo pod blagovno znamko IDE.Konferenca podjetja Identiks. Poleg orodij za sledenje so organizatorju dogodka na voljo tudi ovratni trakovi, ID dodatki ter promocijska in poslovna darila. Po besedah organizatorja konference so bili s storitvijo EventID zelo zadovoljni in jo bodo uporabljali tudi v prihodnje. Rešitev lahko organizatorju prilagodimo glede na njegove želje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku