Računalništvo, telefonija
25.01.2014 10:39

Deli z drugimi:

Share

Intelove rešitve za izobraževanje

Za namene izobraževanja so inženirji podjetja Intel pripravili dva izjemno zanimiva, cenovno ugodna in robustna tablična računalnika družine Classmate PC. Cenejša izvedenka temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 4.2 Jelly Bean, medtem ko zmogljivejša poganja Windows 8.1.
Cenovno ugodna in robustna tablična računalnika Intel družine Classmate PC sta kot nalašč tako za študente kot učitelje!
Cenovno ugodna in robustna tablična računalnika Intel družine Classmate PC sta kot nalašč tako za študente kot učitelje!

Podjetje Intel je na nedavni konferenci Bett 2014 predstavilo novi referenčni mobilni napravi za namene izobraževanja. Prenovljena tablična računalnika so inženirji računalniškega giganta razvili skupaj s profesorji in učenci, zato ne preseneča, da sta opremljena z bogato paleto izobraževalne programske opreme. Ker se tovrstne naprave uporabljajo tudi na terenu, lahko tablici po zaslugi robustne izvedbe zlahka prenesejo celo padec iz višine do 70 centimetrov ter sta odporni tako na vodo kot prah.

Cenejša izvedenka Intelovega tabličnega računalnika Classmate PC temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 4.2 Jelly Bean, za tekoče poganjanje prednameščene programske opreme pa skrbi dvojedrni procesor Atom Z2520. Za prikazovanje slik je na voljo 10-palčni (25,4-centimetrski) zaslon, medtem ko je povezava na poti zagotovljena z mobilnim internetom 3G. Novost se za nameček lahko pobaha še z digitalnim fotoaparatom, spletno kamero in zmogljivo baterijo, ki lahko brez težav tabličnemu računalniku zagotovi avtonomijo delovanja do 12 ur. Nekoliko zahtevnejšim uporabnikom pa je pisana na kožo Intelova tablica Classmate PC, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Celeron N2806 in temelji na osnovi Microsoftovega operacijskega sistema Windows 8.1. Novost se lahko pobaha še z vrtljivo spletno kamero in na dotik občutljivim 10-palčnim (25,4-centimetrskim) zaslonom.

Intelova tablična računalnika Classmate PC bosta kmalu naprodaj v Severni in Južni Ameriki, Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki, spomladi pa še v azijsko-pacifiški regiji. Ker gre za napravi namenjeni izobraževanju, naj bi bili cenovno dosegljivi tudi nekoliko manj premožnejšim učiteljem, učencem in izobraževalnim ustanovam.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več
Srebrni partner

Secop d.o.o.

Vojkova cesta 77, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 73 80
Z več kot 20 letnimi izkušnjami lahko Secop d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. Ponujamo: Vodilno svetovno blagovno znamko ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več