Računalništvo, telefonija
30.08.2011 14:57

Deli z drugimi:

Share

Intelov vrhunski alarmi sistem za avtomobile

Avtomobilskim tatovom se obetajo hudi časi!
Avtomobilskim tatovom se obetajo hudi časi!

Zavarovalnice nam iz leta v leto ponujajo vse dražje zavarovalne police za primer kraje našega jeklenega konjička. Ker nam dobro zavarovan avtomobil daje občutek lagodnosti, smo mi to seveda pripravljeni takoj plačati. Če imamo avtomobil višjega cenovnega razreda, se dodatne varnosti zagotovo ne bomo branili.

To je podjetje Intel spodbudilo k pripravi zanimive varnostne programske opreme, ki nam bo v realnem času sporočala, kaj se dogaja z našim avtomobilom. Novost deluje na način, da najprej pametni mobilni telefon poveže neposredno z varnostnim sistemom avtomobila. Če bi se nepridipravi približal avtomobilu in ga skušal ukrasti, bi sistem nemudoma pričel pošiljati videoposnetek preko brezžične povezave Wi-Fi na oddaljeni strežnik, ki se nahaja v računalništvu v oblaku.

Intelov vrhunski alarmi sistem za avtomobile nam bo torej omogočal, da bomo vlomilca spremljali v realnem času. Za nameček ga bomo lahko še posneli in ga pokazali policistom. Ker povezava Wi-Fi ni vedno dostopna, je podjetje Intel napovedalo, da bo napredni alarmi sistem v prihodnih mesecih še dodatno izboljšalo. Računalniški gigant ocenjuje, da naj bi bila prodajna različica alarmne naprave nared do konca leta.


Prijavi napako v članku