Trdi diski
16.03.2010 18:06
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel s cenovno ugodnim 40-GB diskom SSD za mini prenosnike in namizne računalnike

40-GB disk SSD nudi uporabnikom dostopno ceno za kakovostne SSD zmogljivosti
Intel X25-V Value SATA SSD
Intel X25-V Value SATA SSD

Intel

je razširil ponudbo visokozmogljivih diskov s pomnilnikom flash (SSD) z novim izdelkom Intel X25-V Value SATA SSD. 40-GB disk, namenjen cenovno ugodnim mini prenosnikom (netbookom) in namiznim sistemom z dvema vrstama diskov (»dual-drive/boot«), nudi uporabnikom zmogljivost in zanesljivost diskov SSD za ugodno ceno.

Diski SSD lahko zamenjajo ali dopolnijo tradicionalne diske. Ker nimajo premikajočih se delov, so bolj zanesljivi, s hitrejšim delovanjem pa lahko zagotovijo večjo odzivnost sistema in hitrejši zagon. Domačim uporabnikom nov disk z dostopno ceno omogoča izkoriščanje teh prednosti z dopolnitvijo njihovega trenutnega namiznega sistema z dodatnim diskom. V konfiguraciji z dvema diskoma lahko uporabnik na disk SSD namesti operacijski sistem in priljubljene aplikacije, s čimer izkoristi prednosti skoraj štirikrat hitrejšega delovanja v primerjavi s klasičnimi diski, ki delujejo pri 7200 obratih na minuto. Uporabniki ob tem zadržijo svoj obstoječi klasični disk, ki nudi več prostora za podatke.

Na primer, na disk SSD z zmogljivostjo 40 GB je mogoče naložiti operacijski sistem Microsoft Windows 7, aplikacije Microsoft Office in priljubljene računalniške igre. S tem se lahko za 43 odstotkov izboljša skupna zmogljivost sistema in do 86 odstotkov izkušnja pri igranju računalniških iger (izmerjeno z orodjem PCMark Vantage). Disk SSD prav tako pohitri zagon sistema, odpiranje aplikacij in datotek ter začetek delovanja po mirovanju sistema.

Disk Intel X25-V temelji na 40-GB pomnilniku NAND flash, izdelanem pri 32 nanometrih. Ta pomnilnik, ki ohrani podatke tudi brez električnega napajanja, se za hitro in zanesljivo shranjevanje podatkov uporablja v različnih aplikacijah kot so pametni telefoni, prenosni glasbeni predvajalniki, pomnilniške kartice in diski SSD. Prednosti diskov SSD v primerjavi s tradicionalnimi diski vključujejo večjo hitrost, boljšo odpornost in daljše trajanje baterije. Nov izdelek dopolnjuje ponudbo zmogljivejših izdelkov Intel X25-M Mainstream SATA SSD z zmogljivostjo 80 in 160 GB. Vsi Intelovi diski SSD so zasnovani in izdelani pri Intelu z lastnim pomnilnikom NAND flash, ki ga izdelujejo pri podjetju IM Flash Technologies. Vključujejo lasten krmilnik in strojno-programsko opremo, ki podpira posodabljanje. Diski X25-V so na voljo za 125 USD pri količinah po 1000 enot.

Diski X25-V prek orodja Intel SSD Optimizer prav tako podpirajo funkcijo Trim, ki je del operacijskega sistema Microsoft Windows 7. Vključen je še nabor orodij Intel SSD Toolbox, ki pomagajo pri boljšem upravljanju in ohranjanju prvotnih zmogljivosti Intelovih diskov SSD. Te izboljšave so na voljo tudi uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP in Windows Vista, ki jih lahko prenesejo s spletne strani http://www.intel.com/go/ssdtoolbox.

Vas zanima več iz te teme?
Intel diski SSD diski zunanji trdi disk

Prijavi napako v članku