Strojna oprema
11.10.2005 10:39

Deli z drugimi:

Share

Intel pričel prodajati strežniško platformo z več jedri


Dvojedrni Xeoni bodo povečali zmogljivosti strežnikov.

Podjetje Intel Corporation sporoča, da so na voljo prvi procesorji Intel Xeon z dvema jedroma in večnitnostjo za vstopne modele strežnikov z dvema procesorjema. Novi procesorji pomagajo izboljšati zmogljivost in odzivni čas večnitnih strežniških aplikacij.

“Dosegljivost naših prvih strežniških platform z dvema jedroma pospešuje izpolnitev Intelovega načrta za strežnike z več jedri, kar daje direktorjem informatike in vodjem IT-oddelkov inovativne nove tehnologije in zmožnosti za pomoč pri rasti in preobrazbi njihovega poslovanja,” je povedal Kirk Skaugen, generalni direktor Intelove skupine za strežniške platforme.

Novi procesorji Intel Xeon z dvema jedroma bodo predvidoma izboljšali zmogljivost današnjih 64-bitnih strežnikov z dvema procesorjema do 50 odstotkov. V začetku 2006 bo Intel predstavil še eno strežniško platformo z razvojnim imenom “Bensley”, ki vključuje procesor Intel Xeon z dvema jedroma, znan pod razvojnim imenom “Dempsey”, nabor čipov z razvojnim imenom “Blackford” in tehnologije, ki bodo izboljšale zmogljivost, upravljanje in zanesljivost ter storilnost strežnikov v podatkovnih centrih.

Strežniške platforme višjega razreda, ki temeljijo na novih procesorjih Intel Xeon z dvema jedroma, so že na voljo. Prihajajoči procesor Intel Xeon z dvema jedroma z oznako 7000 za večprocesorske strežnike, znan pod razvojnim imenom “Paxville”, bo predvidoma na voljo v naslednjih 60 dneh. V naslednjih mesecih bodo strežniki in delovne postaje, ki temeljijo na obeh platformah, na voljo po vsem svetu pri proizvajalcih sistemov, vključno z ASUSTekom, Dellom, Egenero, s Fujitsu Siemensom, z Gatewayem, s HP-jem, HCL Infosystems Ltd, z IBM-om, Kraftwayem in z Lang chaom, Lenovim, Maxdato, NEC-om ter s Samsungom, Supermicrom, z Unisysom in Winpro infotechom.

Poleg dobave procesorjev z več jedri bo Intel vanje integriral cel nabor tehnologij, vključno s tehnologijo večnitnosti, virtuzalizacijo ter tehnologijami za varnost in upravljanje. Procesiranje z dvema jedroma v povezavi s tehnologijo večnitnosti, zaradi česar eno jedro deluje kot dve “logični” jedri, omogoča izjemno povečanje količine dela, ki ga tak procesor opravi v istem času kot procesor z enim jedrom. S tehnologijo večnitnosti en procesor z dvema jedroma hkrati poganja štiri programske niti. Ko se v strežnik dodaja vse več procesorjev, se število podprtih niti poveča, kar pomaga pri še večji skupni zmogljivosti.


Prijavi napako v članku