Procesorji
08.09.2009 14:55
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel predstavil Core i7 ter prve procesorje Core i5

Intel predstavil Core i7 ter prve procesorje Core i5
Intel predstavil Core i7 ter prve procesorje Core i5

Intel

je predstavil več visokozmogljivih namiznih in strežniških procesorjev, ki v računalnike prinašajo novo raven integracije in inteligence. Nova procesorska družina Intel Core i5, dva nova procesorja Intel Core i7 in procesorji Intel Xeon serije 3400 prinašajo Intelovo najnovejšo mikroarhitekturo na namizja za širok krog uporabnikov in vstopni razred strežnikov.

Novi čipi, ki so bili doslej poznani pod razvojnim imenom Lynnfield, temeljijo na Intelovi nagrajeni mikroarhitekturi Nehalem. Zasnovani so za domače uporabnike, ki potrebujejo vrhunsko zmogljivost za digitalne medije, storilnost, igre in druge zahtevne aplikacije. Procesorji so skupaj z novimi nabori čipov Intel P55 že na voljo.

Vsi procesorji so brez svinca in halogena 1 ter opremljeni z Intelovo ekskluzivno tehnologijo Turbo Boost Technology, vrhunski procesorji Core i7 pa podpirajo tudi tehnologijo Intel Hyper-Threading Technology. Ti tehnologiji dajeta uporabnikom popolno »inteligentno« zmogljivost, ko je potrebno, in optimalno energijsko učinkovitost, ko je računalnik manj obremenjen.

Novi nabori čipov prinašajo najbolj revolucionarne spremembe v zasnovi od odkritja vodila PCI v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja in postavljajo temelje za Intelove prihajajoče računalniške platforme. Nabor Intel P55 Express Chipset bo temeljni gradnik za matične plošče, ki bodo vsem, od kupcev v maloprodaji do tehnično veščih uporabnikov, ki si računalnik sestavijo sami, zagotovile nove ravni zmogljivosti in nadgradljivosti.

Core i7 in Core i5 kot prvi Intelovi procesorji integrirajo tako grafična vrata PCI Express 2 ×16 kot dvokanalni pomnilniški krmilnik, kar omogoča, da lahko vse vhodno/izhodne operacije in funkcije upravljanja izvaja nabor Intel P55 Express Chipset na enem čipu. Procesor in nabor čipov povezuje nov vmesnik Direct Media Interface (DMI). Nabor podpira vrata 8 PCI Express 2.0 x1, dve grafični kartici v konfiguraciji 2X8 in 6 vrat SATA 3 Gb/s s tehnologijo Intel Matrix Storage za RAID 0/1/5/10. Z integriranim vozliščem USB 2.0 Rate Matching Hub je mogoče podpreti do 14 vrat USB 2.0 in vrhunski digitalni zvok Intel High Definition Audio. Novi procesorji bodo prvi podpirali novo tehnologijo podnožja in procesorskega ohišja Land Grid Array (LGA) 1156.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku