Procesorji
13.11.2012 15:21

Deli z drugimi:

Share

Intel NUC: Kompakten in zmogljiv osebni računalnik za 235 evrov

Intel NUC: Strup v majhni flaški!
Intel NUC: Strup v majhni flaški!

Podjetje Intel bo kmalu ponudilo v prodajo svoj prvi kompakten osebni računalnik, ki mu tudi pri najtežjih nalogah zlahka ne bo zmanjkalo sape. Kompaktnež Next Unit of Computing (NUC) ima namreč za preračunavanje podatkov na voljo zmogljiv procesor Core i3-3217U frekvence 1,8 gigaherca. Pri tem mu bo v pomoč še sistemski pomnilnik DDR3 do skupne kapacitete osem gigabajtov. Vse skupaj pa je ujeto v elegantno ohišje velikosti 10,2 x 10,2 x 5,1 centimetra.

Vstopna različica kompaktnega osebnega računalnika Intel NUC (model DC3217BY) bo naprodaj že decembra, in sicer najprej preko spletnih prodajalen Amazon in Newegg. Zanj bo potrebno odšteti med preračunanimi 235 evri in 250 evri. V ceno bo vključeno ohišje, osnovna plošča, procesor in pogon Solid State kapacitete 180 gigabajtov. Sistemski pomnilnik in razširitvene kartice mini PCIe bo žal potrebno dokupiti. Tu bomo prejeli še nosilec VESA za »pritrditev« računalnika na hrbtno stran zaslona.

Osebni računalnik Intel NUC model DC3217BY ima za priklop zaslona na voljo le en vmesnik HDMI. Za povezovanje z zunanjimi pomnilniškimi enotami so na razpolago trije vmesniki USB 3.0 in en Thunderbolt. Model DC3217IYE pa ima na voljo dva izhodna HDMI in gigabitno mrežno kartico. Tu povezava Thunderbolt žal ni na voljo. Na osebni računalnik Intel NUC bomo seveda lahko namestili tako operacijski sistem Windows kot Linux. Ta bo torej kot nalašč za tiste, ki jim v stanovanju ali podjetju krvavo primanjkuje prostora.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku