Računalništvo, telefonija
08.01.2016 14:12
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel na CES prikazal izjemne uporabniške izkušnje

Intel na CES prikazal izjemne uporabniške izkušnje
Intel na CES prikazal izjemne uporabniške izkušnje

Intel je prikazal izjemno sposobnost tehnologije, da zagotovi nove in vrhunske izkušnje v vsakodnevnem življenju. Podjetje je najavilo celo vrsto partnerstev, izdelkov in inovativnih tehnologij, ki odpirajo vrata izjemnim novim izkušnjam – od digitalizacije športa ter napredka na področju zdravja in dobrega počutja do spodbujanja človeške ustvarjalnosti z glasbo, umetnostjo, robotiko in izumi.

Za popolnoma nov način treniranja, spremljanja in tekmovanja v športu je izvršni direktor podjetja Intel, Brian Krzanich, najavil celo vrsto razburljivih partnerstev z vodilnimi podjetji v panogi, ki bodo izkoriščala tehnologijo in analitiko podatkov za izboljšanje fizične pripravljenosti in boljše športne rezultate. Intel je predstavil načrte za sodelovanje s podjetjema ESPN* in Red Bull Media House* za razvoj rešitev s tehnologijami Intel, ki bodo omogočile enkratne izkušnje pri spremljanju športa. Podjetje bo skupaj s podjetjema New Balance* in Oakley* prilagodilo in še dodatno razvilo orodja, ki ljudem pomagajo, da postanejo bolj aktivni.

Intelova tehnologija navdihuje ljudi, da ustvarjajo, izumljajo in raziskujejo, zaradi česar je Krzanich najavil večletno partnerstvo z organizacijo The Recording Academy, ki bo del uradnega programa Next Generation of GRAMMY Moments. Intel bo v program prispeval tehnološke inovacije, s katerimi bodo lahko ljudje videli in izkusili evolucijo tehnologije v glasbi. Prva umetnica, ki bo z Intelom sodelovala pri oblikovanju edinstvene glasbene izkušnje bo šestkratna dobitnica nagrade GRAMMY Lady Gaga.

Ta sodelovanja potrjujejo tri trende, za katere Krzanich meni, da oblikujejo prihodnost: pametni in povezani svet, tehnologije s človeškimi čuti in popolnoma osebno računalništvo.

»Priča smo hitremu razvoju nove vloge za tehnologijo, ki lahko spreminja svet in je obenem dostopna ter brez primere,« je povedal Krzanich. »Ljudje se bolj kot kdaj koli prej namesto za izdelke odločajo za izkušnje in Intelova tehnologija je katalizator za ustvarjanje izjemnih novih izkušenj, ki bodo konec koncev izboljšale svet, v katerem živimo.«

Prav tako je poudaril, da Intel ostaja osredotočen na velike družbene izzive, ki čakajo tehnološko panogo, ter napovedal načrte za drzno novo pobudo za boj proti spletnemu nadlegovanju, pri čemer bo podjetje sodelovalo z organizacijami Vox Media*, Re/code* in Born This Way Foundation ustvarjalke Lady Gaga pri promociji raznolikosti in spodbujanju vključevanja. Prav tako je potrdil, da Intel pri svojih prizadevanjih za potrjevanje izdelkov, ki ne vsebujejo konfliktnih mineralov v letu 2016**, ne upošteva več le procesorjev temveč širši nabor izdelkov.

»Ko je Intel začel s svojimi prizadevanji, da bi odpravil konfliktne minerale in razkorak na področju raznolikosti, smo s številnih strani slišali, da naši cilji niso realistični in jih ne bo mogoče doseči,« je povedal Krzanich. »Kljub temu naša skupna prizadevanja kažejo, da lahko vplivamo na razvoj popolnoma novih in drugačnih načinov poslovanja, ki obenem izboljšajo človeško izkušnjo.«

V nadaljevanju je več podrobnosti o najavah na Intelovem uvodnem nagovoru na sejmu CES 2016:

Digitalizacija športne izkušnje: Intel je najavil sodelovanje s televizijskim ponudnikom ESPN za prikaz najnovejšega nabora tehnologij, s katerimi je mogoče dodati novo raven podatkov športnim dosežkom na prvenstvu X Games Aspen 2016. Mali in energetsko varčni modul Intel Curie bo integriran v disciplini slopestyle in big air za moške deskarje na snegu. V realnem času bo zagotavljal informacije o dosežkih športnikov, kot so vrtenje v zraku, višina skoka, dolžina skoka, hitrost in sila ob pristanku. Ta dostop do novih podatkov bo športnikom zagotovil boljši vpogled v njihove dosežke, zagotovil dodatne podatke športnim komentatorjem in spremenil izkušnjo gledalcev doma in na tribunah. Televizijski prenosi prvenstva bodo potekali na postajah ESPN in ABC***.

Intel in Red Bull Media House sta najavila globalno partnerstvo, ki bo segalo na različne žanre in platforme. Tehnološki direktor podjetja Red Bull Media House, Andreas Gall, se je na odru pridružil Krzanichu in prikazal, kako lahko športniki in gledalci s pomočjo tehnologije Intel Curie takoj pridobijo informacije o športnih dosežkih. Podjetji sta napovedali, da bo v letu 2016 in kasneje sledilo še več novosti.

Intel sodeluje s podjetjem Replay Technologies za oblikovanje popolnoma nove gledalske izkušnje za gledalce doma in na štadionih. S tehnologijo freeD podjetja Replay, optimizirano za platformo Intel, si bodo lahko ljubitelji športa ponovno ogledali ključne trenutke športnih dogodkov iz praktično kateregakoli kota ter s svetom delili svoje posnetke. FreeD izkorišča šesto generacijo procesorjev Intel Core ter strežniške tehnologije, optimizirane za zagotavljanje prepričljive zabavne izkušnje.

Preoblikovanje zdravstva in dobrega počutja: Intel in New Balance sta v okviru novoustanovljene skupine za digitalni šport podjetja New Balance najavila strateško sodelovanje pri razvoju nosljivih tehnologij, ki povezujejo športnike in tehnologijo za večje uspehe. Krzanich in izvršni direktor podjetja New Balance, Rob DeMartini, sta nosila tekaško obutev s prilagojenimi tridimenzionalno natisnjenimi podplati, kar je omogočila tehnologija Intel RealSense, ter predstavila načrte za pametno športno uro, ki bo na voljo konec leta 2016***.

Oakley in Intel sta prikazala pametna očala Radar Pace, ki vključujejo glasovni sistem za treniranje. Oakley je prva blagovna znamka skupine Luxottica Group*, s katero Intel sodeluje pri razvoju luksuznih in športnih očal s pametnimi tehnologijami. Pametna očala združujejo Intelove inovacije ter Oakleyjevo visokokakovostno oblikovanje in materiale ter tekačem, kolesarjem in drugim športnim navdušencem zagotavljajo takojšnje povratne informacije in analizo podatkov, kar jim omogoča, da spremljajo napredek in izboljšajo uspehe***.

Odprta pot ustvarjalnosti: Dobitnica šestih nagrad Grammy in globalna glasbena ikona Lady Gaga je najavila prvo sodelovanje s podjetjem Intel, povezano z večletnim partnerstvom med Intelom in organizacijo The Recording Academy v okviru programa Next Generation of GRAMMY Moments. Program bo predstavljen februarja 2016. Lady Gaga je povedala: »Intel se je povezal s skupino Haus of Gaga za sodelovanje pri projektu, ki bo s tehnologijo prikazal ustvarjalnost na najvišji ravni. Partnerstvo bo doseglo vrhunec v revolucionarnem sodelovanju, ki bo navdihnil ves svet in zasadil seme inovacije.« Čeprav Lady Gaga novega materiala ne bo izvajala v okviru svojega programa, je obljubila nepozabno izkušnjo.

Predsednik skupine MGM Television Group* and Digital, Mark Burnett, se je na odru pridružil Krzanichu in na kratko prikazal inovatorje, ki si prizadevajo svoje zamisli spremeniti v resnične izdelke – od izboljšanja spremljanja zdravja do komunikacij na nove načine in premikanja mej domišljije. Ti posamezniki so del resničnostne oddaje Največji ameriški ustvarjalci, ki bo letos spomladi predvajana na programu TBS* in je del širše pobude, ki vključuje reportaže na spletnih straneh CNN.com*, Bleacher Report* in drugih digitalnih medijih podjetja Turner*. Prav tako sta na odru predstavila stran Digital Hub na naslovu www.americasgreatestmakers.com, kjer so izpostavljeni izumitelji, nove inovacije in vodiči za uporabo tehnologije ter tedensko osvežene digitalne vsebine.

Intelova prizadevanja, da bi v tehnologijo integriral čute, podobne človeškim, so dosegla številne nove uspehe: med brezpilotnimi zračnimi vozili (UAV) je Krzanich prikazal izdelek Yuneec* Typhoon H* s tehnologijo Intel RealSense, ki omogoča izogibanje trkom in bo na voljo v prvi polovici leta 2016. Na področju robotike je Krzanich prikazal skuter Segway* podjetja Ninebot*, ki se lahko spremeni v robota. Odprta platforma vključuje kamero Intel RealSense ZR300 za premikanje po kompleksnih okoljih in inteligentno interakcijo z uporabniki in tipali v domu ter temelji na procesorju Intel Atom. Segway načrtuje komercialno razpoložljivost robota in bo orodja za razvijalce predstavil v drugi polovici letošnjega leta***.

Izboljšanje človeške izkušnje: Krzanich je v sodelovanju z medijema Vox Media* in Re/code* ter skladom Born This Way Foundation predstavil načrt za boj proti spletnemu nadlegovanju. Pobuda bo predstavljena 7. januarja in bo pametni ter povezani svet naredila bolj prijazen.

Neodvisne revizije in neposredno potrjevanje Intelove dobavne verige bodo potrdili, da je ponudba izdelkov podjetja – kar pomeni več kot le procesorje – brez konfliktnih mineralov. Zagotavljanje odgovornosti v dobavni verigi je za Intel stalen postopek, ki se mu stalno posveča.

* Druga imena in blagovne znamke so lahko last drugih.

** »Brez materialov s konfliktnih območij« pomeni »brez materialov s konfliktnih območij Demokratične republike Kongo«, kar pravila Ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo določajo kot izdelke, ki ne vsebujejo »konfliktnih mineralov« (tantal, kositer, volfram in/ali zlato), ki posredno ali neposredno financirajo ali koristijo oboroženim skupinam v Demokratični republiki Kongo (DRC) ali sosednjih državah. Naše izjave o uporabi konfliktnih mineralov v tem sporočilu za javnost morda ne veljajo za izdelke podjetja Altera Corporation, ki smo ga prevzeli 28. decembra 2015. Izraz »brez mineralov s konfliktnih območij« uporabljamo tudi v širšem pomenu, ko govorimo o dobaviteljih, talilnicah in predelovalcih, katerih viri »konfliktnih mineralov« ne financirajo konflikta v Demokratični republiki Kongo (DRC) ali sosednjih državah. Dodatne informacije o Intelovih prizadevanjih glede preprečevanja uporabe konfliktnih mineralov poiščite na naslovu conflictfree.intel.com.

*** Te naprave še niso potrjene v skladu s pravili ameriške Zvezne komisije za komunikacije. Dokler ne pridobijo zahtevanega potrdila, te naprave ne smejo biti naprodaj ali na voljo za izposojo.



Prijavi napako v članku