Računalništvo, telefonija
26.09.2017 06:50
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel razkril procesorje Core osme generacije

Vstopna različica procesorjev Intel Coffee Lake je opremljena s štirimi sredicami!
Vstopna različica procesorjev Intel Coffee Lake je opremljena s štirimi sredicami!

Intel je končno razkril, kdaj bodo procesorji Core osme generacije prišli na trgovske police ter kateri procesorji družin Core i7, Core i5 in Core i3 bodo na voljo uporabnikom osebnih računalnikov. Novinci s procesorskimi sredicami Coffee Lake bodo prodajne police trgovin ugledali 5. oktobra letos, sprva pa bo na voljo šest novih procesorjev. Pri tem je zanimivo predvsem to, da bodo uporabnikom na voljo procesorji Core i5 s šestimi procesorskimi jedri in procesorji Core i3 s štirimi procesorskimi jedri.

Najzmogljivejši predstavnik nove družine procesorjev Intel z jedri Coffee Lake je procesor Core i7-8700K vrednosti preračunanih 305 evrov, ki razpolaga s šestimi procesorskimi jedri oziroma 12 procesorskimi nitmi (tehnologija HT) in podatke preračunava pri frekvenci 3,7 gigahercev oziroma 4,7 gigahercev v pohitrenem načinu. Novost je združljiva s sistemskimi pomnilniki DDR4 in pri polni obremenitvi proizvede do 95 vatov električne moči. Najšibkejši model Core i3-8100 pa podatke preračunava s štirimi jedri frekvence 3,6 gigahercev (brez tehnologije HT) in pri tem proizvede do največ 65 vatov električne moči.

Novi procesorji Intel s sredicami Coffee Lake so združljivi s sistemskim naborom Intel Z370. To dejansko pomeni, da novi procesorji računalniškega giganta (vsaj zaenkrat) niso združljivi s starejšimi sistemskimi nabori.


Prijavi napako v članku