Računalništvo, telefonija
07.01.2021 14:27

Deli z drugimi:

Share

Intel kmalu z lastnim prepogljivim prenosnim računalnikom?

Prepogljivi prenosni računalniki naj bi kmalu postali del našega vsakdana.
Prepogljivi prenosni računalniki naj bi kmalu postali del našega vsakdana.

Upogljivi oziroma prepogljivi pametni mobilni telefoni so med uporabniki mobilne telefonije vzbudili veliko mero zanimanja. Zato ne preseneča, da se za njimi vse bolj spogledujejo tudi izdelovalci prenosnih računalnikom. Med njimi trenutno vodi podjetje Intel, saj naj bi bil njegov prvi prepogljivi prenosnik v zadnji fazi preizkušanja in naj bi bil nared za prodajo že v drugi polovici letošnjega leta.

Podjetje Intel je sicer svoj prvi prepogljivi prenosni računalnik javnosti predstavilo že na začetku lanskega leta, le da je šlo tu le za razvojno različico novosti. Koncept njihovega prenosnega računalnika je bil opremljen s kar 17,3-palčnim oziroma 43,9-centimetrskim zaslonom. Poleg tega zaslon skorajda ni imel robov, kar pomeni, da je bil prenosnik nadvse kompakten. Koncept prepogljivega prenosnika Intel se je lahko seveda uporabljal tudi v vlogi klasičnega tabličnega računalnika ali računalnika z ločeno tipkovnico.

Trenutno žal še ni podatkov o tem, kdaj bi novost lahko zašla v prosto prodajo, glede na spletne govorice pa naj bi bilo treba za novost ob pričetku prodaje odšteti kar preračunanih 2.040 evrov. Se pa govorice o prvem prepoglivem prenosnem računalniki Intel sovpadajo s predstavitvijo novih procesorjev Intel družine Hybrid. Ti so namreč namenjeni prav naprednim prenosnim računalnikom s prepogljivimi zasloni.


Prijavi napako v članku