Televizorji
25.02.2021 12:33
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovativni webOS tudi za druge proizvajalce pametnih televizorjev!

Inovativni operacijski sistem WebOS bo kmalu na voljo tudi za nekatere druge proizvajalce pametnih televizorjev.
Inovativni operacijski sistem WebOS bo kmalu na voljo tudi za nekatere druge proizvajalce pametnih televizorjev.

Podjetju LG Electronics je kot prvemu že pred leti uspelo iz mobilnega operacijskega sistema WebOS izvleči vse njegove prednosti, saj je postal osrednje »gonilo« njegovih novih pametnih televizorjev. Kot vse kaže, bo inovativni operacijski sistem WebOS kmalu na voljo tudi za nekatere druge proizvajalce pametnih televizorjev. Med njimi je LG izpostavilo proizvajalce pametnih televizorjev RCA, Ayonz in Konka, kmalu pa se jim bodo pridružili še drugi.

Čeprav WebOS ne bo nameščen na pametnih televizorjih svetovno priznanih proizvajalcev, to še ne pomeni, da ti ne bodo nudili visoke kakovosti. Pri tem sicer velja omeniti, da bo proizvajalcem televizorjev na voljo operacijski sistem webOS 5.0, skupaj z najnovejšim programskim vmesnikom. Proizvajalci pametnih televizorjev pa upajo na to, da jim bo podjetje LG kmalu ponudilo v uporabo najnovejši operacijski sistem za pametne televizorje webOS 6.0. Tu namreč gre za največjo nadgradnjo priljubljenega operacijskega sistema, vse odkar je bil webOS prvič predstavljen javnosti.

Več o nameri podjetje LG naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih. Glede na to, da je webOS nadvse uporaben mobilni operacijski sistem verjamemo, da se bo ta brez težav prikupil tudi najzahtevnejšim uporabnikom.


Prijavi napako v članku