Računalništvo, telefonija
25.01.2010 17:48

Deli z drugimi:

Share

Informativa 2010 odpira svoja vrata

Kot smo že navajeni, bodo na dogodku seveda prisotne tudi Računalniške novice.
Kot smo že navajeni, bodo na dogodku seveda prisotne tudi Računalniške novice.

Med 29. in 30. januarjem 2010 bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že drugič potekal vseslovenski dogodek o izobraževanju, štipendiranju in zaposlovanju – Informativa ’10, katerega namen je, da vsem, ki načrtujejo svojo izobraževalno ali karierno pot olajša iskanje informacij o tem, kakšne so možne izobraževalne poti, kako do štipendije, kako do (prve) zaposlitve, pa tudi kje najti druge pomembne informacije v zvezi z izobraževanjem in zaposlovanjem v trenutnih gospodarskih razmerah.

Na sejemski prireditvi se bo predstavilo več kot 160 institucij in podjetij, ki so pomembno vpeti v verigo izobraževanja in zaposlovanja – programi slovenskih izobraževalnih institucij, 3 tujih izobraževalnih institucij (Kwantlen Polytechnic Uuniversity iz Kanade, Sharif University of Technology iz Irana, University of the Fraser Valley iz Švice), štipenditorji in zaposlovalci, programi državnih institucij, založniki, mediji, strokovna združenja, študentske, dijaške, nevladne in druge organizacije, ponudniki didaktičnih pripomočkov in programov vseživljenjskega učenja. Razstavljavci bodo zelo aktvini, saj na posameznih razstavnih prostorih in odprtih učilnicah pripravljajo zanimive delavnice, predavanja in predstavitve.

Poleg sejemskega dela potekajo na Informativi še izobraževalni program v treh predavalnicah, interaktivne predstavitve v kavarni in bogat program na odru. V okviru izobraževalnega programa bo mogoče prisluhniti temam kot so: mentalna priprava na maturo, evropsko računalniško spričevalo, mobilnost med mladimi, štipendiranje, sodobna podoba dijakov in študentov, jezikovni trendi, poklicna orientacija idr. Poleg tega bodo podrobno predstavljene študijske smeri nekaterih slovenskih fakultet.

V sklopu kavarniškega programa se bodo razvijale debate o novih oblikah dela, najboljših zaposlovalcih, študentskem delu in zaposlovanju, svetu umetnosti in diskriminaciji. Vsak dan bodo dijaki, študentje in drugi nastopajoči obiskovalce navduševali z gledališkimi, plesnimi, pevskimi in drugimi atraktivnimi nastopi in predstavitvami na odru.

Mladi bodo na Informativi, 14 dni pred uradnimi informativnimi dnevi, spoznali vse izobraževalne programe in se tako lažje odločili, katere tri programe obiskati v času informativnih dni in kam nato marca oddati prijavnico. Vsi ostali iskalci informacij pa bodo spoznali nove poti, nove možnosti ali ideje za uresničevanje kariernih ciljev.

Kot smo že navajeni, bodo na dogodku seveda prisotne tudi Računalniške novice.
Se vidimo, vstop je prost!


Prijavi napako v članku