Računalništvo, telefonija
20.05.2017 19:00

Deli z drugimi:

Share

Najbolj fit država je …

Najbolj fit država je ...
Najbolj fit država je ...

IRSKA! Fitbit že kar nekaj časa pridno zbira raznorazne podatke svojih uporabnikov, namreč v tem trenutku ima v svoji bazi podatkov kar 50 milijonov uporabnikov iz 65 različnih držav po svetu. V duhu zdravega tekmovanja, ki je ena od smernic proizvajalca merilnikov aktivnosti, je ta objavil seznam najbolj fit držav in mest v ZDA.

Seznam temelji na podatkih 23,3 milijona anonimnih uporabnikov v letu 2016. Tisto, na kar se je Fitbit najbolj osredotočil v gradnji seznama, je bilo povprečno število opravljenih korakov, aktivnih minut, doseženih ciljev o gibanju, prav tako pa niso pozabili na srčni utrip v mirovanju in kvaliteto spanca. Kaj je končni rezultat raziskave? Da bi morali živeti kot Irci. Irska je po ugotovitvah Fitbit-a najbolj fit država na seznamu, medtem ko je na drugem mestu Velika Britanija. Sledijo ji Švedska, Nizozemska in Švica. Zanimivo, ampak do neke mere pričakovano je, da je Amerika šele na daljnem 28-em mestu.

Najbolj kvaliteten spanec oz. natančneje največ spanca si privoščijo v Veliki Britanija, kjer v povprečju na dan spijo po 7 ur in 14 minut. Preostanek najboljših 10 v tej kategoriji je sestavljen iz evropskih držav in Nove Zelandije. Dejstvo, da je nekaj čez 7 ur na dan najboljše kar lahko dosežemo, ni ravno najbolj pohvalno, je pa ritem življenja enostavno takšen, da ljudje spijo vse manj.

Kar se tiče štetja korakov je na prvem mestu Španija, kjer uporabnik Fitbit-a v povprečju na dan prehodi 9.023 korakov, na drugem mestu je Švica, potem Hong Kong, Švedska in Nova Zelandija. Španija je med drugim prvo mesto zasedla tudi v kategoriji aktivnosti po minutah, saj so Španci na dan aktivni 27,9 minut. Ta številka je sicer dokaj dobra, vendar bi lahko bila še veliko boljša in zelo lepo bi bilo videti, da bi lahko poročali o naslednji raziskavi, kjer bi ta številka skočila za kakšnih 10-15 minut. Celoten seznam najbolj fit držav si lahko ogledate na tej povezavi in tako primerjate različne države med seboj.

Kot smo omenili je Fitbit ustvaril tudi seznam najbolj fit mest po ZDA, kjer prednjači Duluth v Minnesoti oz. kar celoten srednji zahod stoji zelo dobro. Ostala štiri mesta med petimi najboljšimi so bila še: Appleton, Wisconsin; Eau Claire, Wisconsin; Boulder, Colorado in Bellingham, Washington. Eau Claire stoji na prvem mestu po prespanih urah – 7 ur in 6 minut – Appleton pa vodi po prehojenih korakih, in sicer se je številka ustavila pri 8.208.


Prijavi napako v članku