Računalništvo, telefonija
22.11.2012 14:15
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Imejte stres pod nadzorom!

..V razvojnem centru IKTS Žalec smo v sodelovanju z ekipo domačih in mednarodnih strokovnjakov iz Avstrije in ZDA razvili priročno informacijsko rešitev @life, ki temelji na treh znanostih – psihologiji, medicini in kineziologiji. Namenjena je vsem, ki jim je pomembno zdravo življenje in želijo odpraviti stres..
Imejte stres pod nadzorom!
Imejte stres pod nadzorom!

Kaj je @Life?

Rešitev @life sestavljata spletni portal (www.alife.eu.com) in mobilna aplikacija (http://goo.gl/zv8tw) za pametne telefone, ki sta namenjena širokemu krogu uporabnikov. Projekt je edinstven zaradi povezave treh strok, ki so do sedaj običajno delovale ločeno. Povezali smo strokovnjake iz področja medicine, psihologije in kineziologije, s celostno obravnavo pa želimo doseči, da ljudje na enem mestu dobijo koristne napotke, kako se učinkovito soočati s stresom oz. kako ga preprečiti. Psihološki deli rešitve omogočajo vpogled v osebnostne lastnosti uporabnika s ciljem spoznavanja sebe in svojega okolja. Obsežen del psiholoških informacij, tehnik in treningov je namenjen premagovanju in učinkovitem reagiranju v stresu. Strokovnjaki s področja kineziologije so pripravili natančna in strokovno utemeljena navodila za razvijanje fizične zmogljivosti. Medicina je vključena zaradi preventive, da lahko posameznik ravna v skladu s svojo psihofizično pripravljenostjo in si krepi svojo zdravstveno rezervo.

Kako @life deluje?

Ideja je, da @life uporabnika v 4 korakih pripelje do končnega cilja – učinkovitega obvladovanja stresa. Z izpolnjevanjem vprašalnikov in testov v analizi dobi informacijo o svojem psihičnem in fizičnem stanju. Nadaljuje na strani priporočil, kjer so zbrane potrebne informacije o prilagajanju aktivnosti; počutju, zdravju in telesnim zmogljivostim. @life dnevnik omogoča vnos podatkov o opravljenih aktivnostih, spremljanje stanja ter trendov skozi določeno časovno obdobje, medtem ko v napredku spremlja kako uspešen je bil pri izvajanju programov.

Registracija na portal je brezplačna. Uporabnikom prinaša dostop do zanesljivih in veljavnih psiholoških vprašalnikov, multimedijske baze športnih vaj ter psiholoških tehnik za učinkovito soočanje s stresom. Še v letošnjem letu bomo ponudili športne in psihološke programe, ki bodo na podlagi izpolnjenih vprašalnikov, individualno prilagojeni posamezniku.

Ker želimo posameznikom poenostaviti vnos podatkov in spremljanje aktivnosti, smo razvili mobilno aplikacijo, ki omogoča beleženje aktivnosti z mobilnikom in sinhronizacijo s portalom.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RC IKTS ŽALEC d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vodstveni delavci naklonjeni uporabi mobilnih aplikacij za krepitev zdravja pri delu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RC IKTS ŽALEC d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku