Računalništvo, telefonija
05.11.2013 14:27

Deli z drugimi:

Share

IKT in družba

Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu letos organizira že 5. mednarodno konferenco o informacijski tehnologiji in informacijski družbi ITIS 2013, ko bo potekala 7. in 8. novembra 2013 v Dolenjskih Toplicah.
IKT in družba
IKT in družba

Mednarodna konferenca ITIS 2013 (International Conference on Information Technologies and Information Society), ki jo pripravlja Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, bo potekala 7. in 8. novembra 2013 v Dolenjskih Toplicah v Hotelu Balnea. Na njej bo predstavljenih 30 referatov slovenskih in tujih avtorjev. Več o sami konferenci najdete na http://itis2013.fis.unm.si/.

Na srečanju bodo predstavili računalništvo v oblaku, podporne sisteme odločanja, procesni menedžment in IKT varnost. Letošnja dodatna tema so simulacije in modeliranje s posebnim poudarkom na socialnih omrežjih. Predstavili bodo tudi tri raziskovalne projekte Fakultete za informacijske študije: »Kreativno jedro: Simulacije« (financira ga Evropski sklad za regionalni razvoj ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport), programsko skupino »Kompleksna omrežja« in projekt »Razvozlavanje bioloških omrežij«.


Na konferenci bodo sodelovali odlični slovenski in tuji znanstveniki, ki so na svojem področju v samem svetovnem vrhu. Tako bodo svoje delo predstavili vabljeni mednarodni predavatelji:

  • Tijana Milenković, Dept. Computer Science and Engineering, University of Notre Dame, Indiana, ZDA, s temo: What can complex networks tell us about human aging?
  • Santo Fortunato, Dept. of Biomedical Engineering and Computational Science, Aalto University, Finska, s temo: Community Detection in Networks.
  • Matteo Marsili, The Abdus Salam International Centre for Theoretical Physics, Trst, Italija, s temo: On sampling and modeling complex systems.
  • Matjaž Perc, Faculty of Natural Sciences and Mathematics, Univerza v Mariboru, Slovenija, s temo: Culturomics of physics: Which words and phrases defined the biggest breakthroughs of the 20th century?
  • Peter Richtárik, School of Mathematics, University of Edinburgh, Velika Britanija, s temo: Big Data Convex Optimization: Why Parallelizing Like Crazy and Being Lazy Can be Good.

Konferenca je namenjena informatikom, raziskovalcem, predavateljem informatike in vsem, ki se na svojem delovnem mestu srečujejo z informacijsko komunikacijsko tehnologijo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Za več informacij so vam na voljo pri FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE (FIŠ)? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

COALA d.o.o.

Cesta v Rošpoh 22a, 2351 Kamnica, Tel: 02 624 50 10
Podjetje Coala d.o.o. je ustanovila skupina strokovnjakov s področja računalništva in informatike leta 1991. Danes jih odlikuje 30 let bogatih izkušenj na področju prodaje in ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več