Igre
17.04.2010 10:06

Deli z drugimi:

Share

Igre, ki jih bomo na računalnikih igrali to pomlad

Alpha Protocol
Alpha Protocol

Prišla je pomlad in z njo prvi močnejši sončni žarki, ki nas vabijo na sprehode v naravo. Da pa se le ne bi vseskozi le sprehajali, še posebej, če imate seneni nahod in vam torej sprehodi v pomladanskem cvetnega prahu polnem zraku ne dišijo ravno najbolj, si bomo v ta namen ogledali nekaj iger, ki so tako rekoč že tik pred izidom. Tako si boste ob igranju lahko odpočili od sprehajanja utrujene noge, nekateri pa se boste celo raje podali na sprehod v virtualni svet. Pa se po njem sprehodimo še skupaj in si torej na kratko oglejmo igre, ki si jih lahko obetamo še to pomlad.

Alpha Protocol – 1. junij. To že dolgo pričakovano in tudi večkrat preloženo akcijsko igranje domišlijskih vlog naj bi izšlo tik pred začetkom poletja. Izdelujejo ga pri Obsidian Entertainment, kjer so zadolženi za uspešnice kot so Mass Effect, Dragon Age in Neverwinter Nights 2. Glede na to se nam za kvaliteto verjetno ni treba bati, saj so fantje že izkušeni in bodo igro gotovo znali narediti privlačno za igranje, tako iz stališča podajanja zgodbe kot tudi samega igranja. Naslov drugače pogosto opisujejo kot združek med filmom Bourne Identity in igro Mass Effect, saj naj bi imel zgodbo podobno prvem, način igranja pa naj bi bil podoben slednji igri.

Arcania: A Gothic Tale – v aprilu. Po polomiji imenovani Gothic 3, kjer je svoje gnezdo našlo leglo zajetnih hroščev, so se dotedanji razvijalci Piranha Bytes odločili odcepiti od založnika JoWood, saj naj bi bil prav ta s svojim priganjanjem k izidu kriv za nedokončanost igre. Za tem so pri Piranha Bytes izdelali Risen, ki je v mnogočem močno spominjal na serijo Gothic in je bil tudi precej boljši od tretjega Gothica, a še vedno ne odličen. Pravice do imena Gothic pa je obdržal založnik, ki je skupini Spellbound zaupal razvoj četrtega dela serije. Za tiste, ki skupine ne poznate naj povem, da so zaslužni denimo za igri Helldorado in Desperados. Zanimivo bo videti, kako se bodo znašli v vlogi izdelovalca domišlijskih vlog in ali bodo upravičili visoka pričakovanja ljubiteljev serije.

Just Cause 2 – 23. marec. Kot prvenec, ki je izšel v letu 2006, bo tudi nadaljevanje postavljeno v odprt svet, v katerem bomo spremljali agenta Rica Rodrigueza, ki se bo odpravil na misijo, v kateri naj bi odkril lokacijo svojega izginulega mentorja. Seveda to ne bo šlo po mirni poti, tako da si zopet lahko obetamo obilo akcije v privlačnem tropskem grafičnem okolju. V stilu igre GTA bomo tudi tu lahko ugrabljali vozila, lahko pa bomo tudi pilotirali helikopterje in skakali s priročnim padalom, tudi iz visokih pečin. Kakorkoli že, avtorji obljubljajo, da nam v koži Rica ne bo dolgčas.

Lead and Gold: Gangs of the Wild West – 8. april. Tretjeosebna moštvena strelska igra postavljena na divji zahod? V zadnjem času tovrstnih nismo uzrli prav dosti, zato utegne biti omenjeni naslov prijetna osvežitev. Skrb vzbuja le dokaj neznano ime razvijalca Fatshark, ki tako nima ravno veliko izkušenj. Čeprav so prvi vtisi, o katerih lahko beremo na internetu, po večini pozitivni. Najbolje, da torej počakamo do izida in se pustimo presenetiti.

Lost Planet 2 – 18. maj. Gre za nadaljevanje leta 2007 izdanega prvega dela, ki se bo zopet pletlo okoli usode planeta E.D.N. III. Dogajanje naj bi bilo tako postavljeno v časovno obdobje desetih let za prvim delom. Če smo smo se v prvem delu sprehajali pretežno po zaledenelem okolju, bo tokrat okolje bolj tropsko, saj bo planet zaradi podnebnih sprememb in taljenja ledu ozelenel. Tokrat naj bi imela naša dejanja tudi večji vpliv na potek zgodbe, tako vsaj obljublja japonski razvijalec Capcom.

Mytheon – prvo četrtletje leta. Igra bo nekakšna mešanica med Diablom in igro s kartami Magic: The Gathering z dodatkom grške mitologije postavljena v masovno igranje domišlijskih vlog. Avtorji obljubljajo nekoliko drugačno izkušnjo od uveljavljenih receptov. Ali bo ta tudi tržno uspešna, pa je že druga zgodba, sploh glede na vse večjo konkurenco na tržišču.

Prince of Persia: The Forgotten Sands – 18. maj. Zgodba bo tokrat postavljena med naslova Prince of Persia: Sands of Time in Prince of Persia: The Warrior Within. Igralec naj bi tokrat že na začetku imel možnost previjanja časa nazaj, skozi igro pa se bo priučil še dodatnih veščin. Ena večjih pridobitev bodo elementarne moči, s katerimi bomo lahko denimo zamrzovali vodo. Boj se od prejšnjih delov ne bo pretirano spremenil, se bo pa glavni junak lahko v bitki meril z do 50 nasprotniki naenkrat.

R.U.S.E. – 8. junij. Ta Ubisoftova strategija, ki jo zanje razvijajo pri Eugen Systems, naj bi v žanr vnesla nekaj svežine z nekaterimi novimi pristopi. Glavna razlika, s katero bo odstopala od ostalih strategij, bo poseben poudarek na taktičnih zvijačah, s katerimi bomo poskušali premagati nasprotnika. Druga posebnost pa bodo zemljevidi, ki bodo po besedah avtorjev tudi do stokrat večji od tistih v ostalih tovrstnih igrah.

Sam and Max, Season 3 – 15. april. Priljubljen detektivski par uhljatega psa in še precej bolj uhljatega zajca se to pomlad vrača v tretji sezoni svojih dogodivščin. Za sedaj o sami vsebini pustolovščin še ni znanega kaj dosti, naj pa bi Max tokrat dobil nekaj telepatskih sposobnosti. Kakorkoli, gotovo si lahko zopet obetamo novih s humorjem prežetih pustolovščin norega detektivskega para.

Serious Sam HD: The Second Encounter – v aprilu. V tem primeru bo šlo za igro, ki bo vsebinsko povsem enaka izvirniku, le da so jo avtorji Croteam grafično priredili za novejši čas. V ta namen igra teče v prenovljenem grafičnem pogonu, imenovanem Serious Engine 3. Drugače pa gre v osnovi še vedno za staro dobro strelsko igro, ki se odmika od današnjih trendov in raje obuja spomine na preteklost, ko je bilo skrivanje v kritju bolj izjema kot pravilo in so šteli predvsem refleksi in učinkovito odstranjevaje valov sovražnikov preden so ti prišli do vas. Če ne bodo pretiravali s ceno, bi lahko to bila dobra predjed za tretji del, ki naj bi po napovedih izšel še v tem letu.

Splinter Cell: Conviction – 13. april. Agent Sam Fisher se vrača, tokrat sicer z že nekoliko več sivine v laseh kot v prejšnjih delih. Toda to mu ne onemogoča, da ne bi še naprej učinkovito opravljal svojega poklica. Nasprotno, v tem nadaljevanju bo še hitrejši in okretnejši kot v prejšnjih delih. Razlog za to je predvsem, da bo tokrat igra nekoliko bolj akcijsko naravnana, kar naj bi jo bolj približalo množicam. To pa hkrati pomeni tudi, da lahko le upamo, da ji bo uspelo obdržati vzdušje prejšnjih delov. Avtorji sicer zatrjujejo, da bo prikritost še vedno ključ do uspeha, glede na to, da do izida ni več daleč, bomo kmalu lahko videli, ali govorijo resnico.

Split/Second – 18. maj. Studio Black Rock Studios, v katerem so izdelali že odlično dirkačino Pure, v kateri smo se čez drn in strn prevažali s štirikolesniki (ATV), tokrat dela na avtomobilski dirkaški igri Split/Second. Zgodbovno ozadje naj bi bilo postavljeno v okvire televizijskega šova, v katerem bomo nastopali kot dirkač. Toda poanta tako kot v Pure še zdaleč ne bo samo v dirkanju, pač pa tudi v premagovanju različnih ovir, tudi tistih, ki nam jih bodo postavili sotekmovalci. In seveda tudi mi njim. Za adrenalin naj bi bilo tako poskrbljeno.

Superstars V8 Racing – 1. junij. Za razliko od Split/Second, ki je arkada, bo omenjeni naslov veliko bolj simulacijsko obarvan. To pomeni, da naj bi se avtomobili obnašali v skladu s svojimi zmogljivosti in s fizikalnimi zakoni, ki veljajo v resničnem življenju. Kljub temu pa naj bi bilo poskrbljeno tudi za začetnike, saj bo možno zmanjšati težavnost. Vse to v fotorealistični grafiki. Če bo torej tudi igralnost na podobnem nivoju, se nam obeta še veliko dirkaških podvigov.


Prijavi napako v članku