Računalništvo, telefonija
26.11.2020 08:50

Deli z drugimi:

Share

Igralna konzola PlayStation 5 popolnoma razprodana!

Povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 5 je presenetilo tudi največje poznavalce.
Povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 5 je presenetilo tudi največje poznavalce.

Po daljšem čakanju sta igralni konzoli Sony PlayStation 5 in Microsoft Xbox Series X končno na voljo za prodajo. Težava pa je predvsem v tem, da so vse zaloge omenjenih konzol pošle praktično takoj. To še posebej drži za igralno konzolo Sony PlayStation 5, saj je praktično ni več mogoče kupiti in po vsej verjetnosti bo minilo kar precej časa, preden bo ta spet na voljo.

Težava z razpoložljivostjo igralne konzole PlayStation 5 pa ni povezana zgolj z velikim povpraševanjem. Ključno vlogo pri tem je seveda imela tudi epidemija koronavirusa. Ta je namreč na začetku letošnjega leta povsem ohromila proizvodne zmogljivosti podjetja Sony, zato je ta proizvedel precej manj igralnih konzol PlayStation 5, kot je bilo sprva načrtovano.

Pri tem seveda ne smemo pozabiti na to, da je visoko povpraševanje po igralni konzoli Sony PlayStation 5 povezano tudi z njeno izjemno zmogljivostjo. Strojna oprema novosti namreč zajema osemjedrni procesor AMD Zen 2, ki je posebej prilagojen za poganjanje konzolnih iger in se ponaša s frekvenco 3,5 gigaherca. Za grafične vsebine skrbi grafično jedro AMD RDNA-2, ki se ponaša z grafično zmogljivostjo 10,28 teraflopov grafične moči in 36 računskih enot frekvence 2,23 gigaherca. Piko na i pa daje še hitri sistemski pomnilnik kapacitete kar 16 gigabajtov.

Preostala strojna oprema igralne konzole PlayStation 5 obsega še 16 gigabajtov grafičnega pomnilnika GDDR6 in pogon Solid State kapacitete 825 gigabajtov, kar pomeni, da je novost zagotovo precej hitrejša v primerjavi s trenutno igralno konzolo PlayStation 4. Ljubiteljem konzolnih iger sta seveda na voljo dve različici nove igralne konzole PlayStation 5, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom je treba odšteti kar 499 evrov. Cenejša različica PlayStation 5 Digital Edition brez digitalnega pogona pa je vrednotena na 399 evrov.


Prijavi napako v članku