Računalništvo, telefonija
01.10.2010 12:11

Deli z drugimi:

Share

Igralna konzola Nintendo 3DS v februarju

Igralna konzola Nintendo 3DS naj bi se tržila kot za stavo!
Igralna konzola Nintendo 3DS naj bi se tržila kot za stavo!

Vesela novica za ljubitelje prenosnih igralnih konzol. Podjetje Nintendo je namreč uradno potrdilo tako datum pričetka prodaje kot maloprodajno ceno težko pričakovane igralne konzole 3DS. Na njej je seveda mogoče poganjati čistokrvne tridimenzionalne računalniške igre in to brez doslej nepogrešljivih polarizacijskih očal.

Novost je opremljena z zgornjim, 3,5-palčnim oziroma 8,9-centimetrskim zaslonom in spodnjim prikazovalnikom slik, ki je nekoliko manjši in občutljiv na dotik. Za zajemanje relativno kakovostnih tridimenzionalnih fotografij sta na voljo dva miniaturna digitalna fotoaparata.

Igralna konzola Nintendo 3DS bo sprva kakopak naprodaj na Daljnem vzhodu, in sicer konec februarja. Zanjo bodo morali japonski igričarji v prosti prodaji odšteti okoli preračunanih 220 evrov. K nam naj bi novinka prispela konec marca. Glede na spletne špekulacije naj bi bilo zanjo potrebno odšteti do 250 evrov.

V maloprodajno ceno bo vključeno še stojalo za polnjenje, pisalo in pomnilniška kartica MicroSD kapacitete dva gigabajta. Pri tem velja še omeniti, da bo z njo mogoče poganjati celo igre, pripravljene za DSi in DSi XL. Premierni videoposnetek igralne konzole Nintendo 3DS je dosegljiv na naslovu http://skrci.me/3DS.


Prijavi napako v članku