Igre
05.04.2021 06:40
Posodobljeno 5 dni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra Super Mario Bros prodana za 660 tisoč dolarjev

Legendarna igra Super Mario Bros je bila prodana za kar preračunanih 561 tisoč evrov.
Legendarna igra Super Mario Bros je bila prodana za kar preračunanih 561 tisoč evrov.

Igranje računalniških iger je v času pandemije eden izmed najbolj razširjenih načinov preživljanja prostega časa. Igre igramo na osebnih računalnikih in igralnih konzolah ter celo na pametnih mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih. Čeprav so sodobne igre grafično precej boljše od tistih izpred nekaj let, so klasične igre med igričarskimi zanesenjaki še vedno precej bolj priljubljene. To je tudi razlog, zakaj so za nakup legendarnih retro računalniških iger pripravljeni seči globoko v žep.

Da gredo retro igre v prodajo za velike vsote denarja, je lepo pokazala nedavna dražba, ki jo je organiziralo podjetje  Heritage Auctions. Ta je namreč igro Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System uspela prodati za kar preračunanih 561 tisoč evrov. Šlo je za prvo različico omenjene igre iz leta 1986, ki velja za enega najbolj iskanih primerkov med zbiralci klasičnih iger. Poleg tega gre za eno izmed prvih iger, ki so bile izdelane na ameriških tleh.

Pri tem velja omeniti, da so ljubitelji retro iger z nedavnim nakupom igre Super Mario Bros za igralno konzolo Nintendo Entertainment System postavili tudi nov rekord, saj je šlo za najdražji nakup posamične igre doslej. Prejšnji rekord iz leta 2019 je bil sicer prav tako postavljen s priljubljeno konzolno igro Super Mario Bros, le da je bila ta prodana za preračunanih 306 tisoč evrov.


Prijavi napako v članku