Telefoni
Računalništvo, telefonija
Pametne ure
Telefonija
Slušalke
08.05.2024 08:45

Deli z drugimi:

Share

Huawei v Dubaju predstavil cel kup novih naprav

Podjetje Huawei je na predstavitvenem dogodku v Dubaju prikazalo inovativne nosljive naprave in naprave za pametno pisarno.

Z novimi inovativnimi in tehnološko izpopolnjenimi napravami Huawei ostaja zvest zavezi omogočanja dostopa do digitalnega sveta vsem ljudem, družinam in organizacijam po svetu ter potrjuje vodilno vlogo na trgu pametnih in naprav zabavne elektronike. Nove inovativne naprave so plod osredotočenosti na tehnološki napredek ter visoka vlaganja v raziskave in razvoj.

Tokratni dogodek je za Huawei izrednega pomena, saj so po daljšem času spet organizirali srečanje z mednarodno udeležbo, na katerem so predstavili toliko novih in nadvse inovativnih naprav. Ker potrošniki ne iščejo več samo naprav, so predstavili grafično aplikacijo GoPaint in prikazali dosežke na področju mobilne fotografije, ki so plod pobude Huawei Xmage

Huawei Watch Fit 3: popolna fuzija mode, športa in tehnologij

Slogan »Fashion Forward« lepo odraža bistvo pametnih ur in utrjuje položaj podjetja Huawei kot največjega inovatorja na trgu. Povsem nova Huawei Watch Fit 3 ob podedovani klasični pravokotni obliki predhodnic, uvaja nove materiale in postopke izdelave, izboljšane načine interakcije z napravo ter razširjen nabor paščkov. 4,6-centimetrski (1,82-palčni) in izjemno velik plavajoči zaslon visoke razločljivosti ob elegantni teksturi ohišja iz aluminijeve zlitine tako prinašata popolnoma novo vizualno izkušnjo. Z debelino 9,9 milimetra in težo 26 gramov pa je Huawei Watch Fit 3 najtanjša in najlažja pametna ura družine Huawei Watch Fit doslej. S pestro paleto barvnih različic, osupljivo vrtljivo krono in živahnimi digitalnimi številčnicami (obrazi ure) ni zgolj priročna za uporabo, temveč predstavlja ličen modni dodatek, pravzaprav kos nakita, ki pritegne pozornost.

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 je nadvse zmogljiv osebni trener na zapestju. Aplikacija Ohranite kondicijo (Stay Fit), ki po novem deluje v 50 državah sveta, je pridobila funkcijo prehranske analize, ki na znanstvenih načelih pomaga vzpostaviti ravnovesje med prehrano in telesno vadbo ter doseči bolj zdravo izgubo telesne teže. Predstavlja tudi prvenec na področju pametnih športnih priporočil, saj na podlagi navad, vremenskih razmer in obročev aktivnosti priporoča trajanje in vrsto priporočljive telesne vadbe. S tem ura uporabnika aktivno spodbuja, da ohranja zdrave življenjske navade.

Huawei je izboljšal zdravstvene funkcije. Ura po zaslugi tehnologije analize spanja TruSleep 4.0 zajema popolnejši nabor fizioloških kazalnikov ter na podlagi izboljšanega sistema ocenjevanja spanja ponudi podrobnejšo razlago vzorcev in priporočil za izboljšanje kakovosti spanja. Poleg tega nova funkcija ozaveščanja o dihanju omogoča, da spimo mirneje. Huawei Watch Fit 3 je opremljena z nadgrajeno tehnologijo TruSeen 5.5, ki za 30 odstotkov[1] stabilnejše spremlja srčni utrip in ponudi meritev nasičenosti kisika v krvi (SpO2) že v 25 sekundah.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition: za drzne raziskovalce

Oblikovno zasnovo pametne ure Huawei Watch 4 Pro Space Edition, izdelane iz trpežnih in elegantnih materialov kakovosti primerne za letalsko in vesoljsko industrijo, so navdihnili dosežki človeštva med raziskovanjem vesolja. Bistveni estetski poudarek je prikaz izpušne šobe raketnega motorja švedskega pionirja in izumitelja Gustafa de Lavala z rdečimi poudarki na delih lunete iz nanokristalne keramike in na ekskluzivni digitalni številčnici.

Izredno zmogljiva pametna ura nudi še izboljšane funkcije spremljanja zdravja in beleženja športov. Poleg natančnejšega spremljanja fizioloških zdravstvenih podatkov je na voljo nadgrajena funkcija oblikovanja zdravstvenega poročila Health Overview 2.0, ki na podlagi podatkov o zdravju in analize zdravstvenih trendov v 60 sekundah postreže s številnimi zdravstvenimi kazalniki na enem mestu.

Huawei MateBook X Pro in MatePad 11.5 S

Konec lanskega leta je Huawei v Dubaju organiziral dogodek osredotočen na ustvarjanje lepote, kar je pomenilo, da podjetje premika pametne naprave za pisarne k izdelkom, katerih cilj je, da prebudijo ustvarjalnost. Najnovejši prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro je tako podedoval tehnološke inovacije, estetiko in inteligentno izkušnjo uporabe, ob sočasnem tehničnem preboju, po zaslugi katerega je hkrati lahek in zmogljiv. Kljub vgradnji vrhunskega procesorja Intel Core Ultra 9, tehta samo 980 gramov in je debel 13,5 milimetra.

Po lanski predstavitvi prve generacije 29,2-centimetrskega (11,5-palčnega) tabličnega računalnika MatePad z zaslonom PaperMatte in prvega prilagodljivega s 33,5 centimetrskim (13,2 palčnim) zaslonom OLED, je Huawei tokrat presenetil s povsem novo generacijo inovativne zaslonske tehnologije PaperMatte. Ob ohranitvi razmerja stranic 3:2, 144-herčnem osveževanju in razločljivosti 2,8K[2], ta zmanjšuje odbojnost površine pod dvema odstotkoma in odpravlja 99 odstotkov[3] vseh svetlobnih motenj. S tem prinaša popolno čitljivost tako v močno osvetljenih prostorih kot med uporabo na prostem.

Huawei GoPaint: Ustvarjalno orodje za vsakogar

Da bi približal veselje do slikanja uporabnikom, je Huawei na dogodku presenetil z lastno aplikacijo GoPaint. Razvili so jo v laboratoriju Huawei 2012 s pomočjo razvojnih ekip s področij, kot so materiali, optika in grafično upodabljanje, ter ekipami za likovno umetnost, da bi nudila žive in realistične učinke pisanja, risanja in slikanja. GoPaint vsebuje več kot 100 različnih virtualnih čopičev[4] in pionirske realistične teksture naravnanih slikarskih platen[5], ter po zaslugi pogona FangTian podpira številne sloje, nizko zakasnitev in prikazuje veliko sličic na sekundo za takojšne odzive na uporabnikove poteze. V kombinaciji z  zmogljivostjo tabličnih računalnikov Huawei GoPaint zagotavlja pristno, profesionalno, pametno in za uporabo preprosto aplikacijo za slikanje, ki bo všeč tako ljubiteljskim kot profesionalnim ustvarjalcem. Huawei bo GoPaint opremil tudi s celotnim naborom navodil, ki bodo pomagala osvojiti vsako orodje v aplikaciji.

Za razvoj aplikacije GoPaint je Huawei porabil tri leta in sredstva, ki bi zadostovala za razvoj povsem novega tabličnega računalnika. Kljub temu so uporabnikom tablic Huawei po vsem svetu ponuditi brezplačno aplikacijo, v upanju, da bi lahko vsi ustvarjali lepe stvari.«

Na predstavitvenem dogodku so bili poleg omenjenih inovativnih naprav predstavljeni tudi brezžične slušalke FreeBuds 6i z izboljšanim odpravljanjem šumov, prenosni računalnik Huawei Matebook 14 z zaslonom OLED razločljivosti 2,8K ter pametna ura Watch GT 4 premera 41 milimetrov v zeleni barvi.

Cene in razpoložljivost v Sloveniji

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 bo na voljo v več različicah paščkov od 20. maja po priporočeni ceni 169 evrov. Huawei Watch 4 Pro Space Edition in Watch GT 4 41 mm v zeleni barvi pa že od 13. maja. Prva po ceni 699 evrov in druga za 279 evrov . Za več informacij in podrobnosti obiščite uradno spletno mesto Huawei na naslovu consumer.huawei.com/si.


[1] Ta izdelek ni medicinski pripomoček. Vsi podatki so samo referenčni.

[2] Podprta je največja hitrost osveževanja zaslona do 144 Hz. Hitrost osveževanja zaslona se lahko razlikuje glede na določeno aplikacijo ali igro. Ločljivost 2,8K je 2800 × 1840.

[3] Samo steklo HUAWEI MatePad 11,5 “S (PaperMatte Edition) uporablja tehnologijo jedkanja na nanometrski ravni. Podatki izvirajo iz Huaweijevih laboratorijskih testov, opravljenih v simuliranih zunanjih okoljih brez motenj. Ker se osvetlitev okolja lahko zelo razlikuje, se dejanski delež zmanjšane motnje svetlobe razlikuje glede na okolje

[4] Število in vrste čopičev se lahko razlikujejo.

[5] Realistične teksture so podprte le pri nekaterih modelih tabličnih računalnikov Huawei. Za podrobnosti glejte uradno sporočilo z informacijami.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več